Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Így lehet ételt melegíteni,...

Így lehet ételt melegíteni, vagy eltörik a tányér?

Figyelt kérdés

Tönkre ment a tűzhelyünk, mikrók meg nincs (koli). Van egy nagy adag tésztám kifőzve, felízesítve. A kérdésem az lenne, hogy szétreped-e a tányér, ha vízforralóba melegítek vizet, beleöntöm egy fazékba, és a fazékba belerakom a műzlis tányért benne az étellel? Gondolom 5-10 perc alatt átmelegedne. De legalábbis jobb, mint a hűtőből enni.

Köszönöm előre is a választ!!:)



2013. jan. 10. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:
nem reeped el a tányér. jó a gőzben való felmelegítás.
2013. jan. 10. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Én a vízbe gondoltam beletenni. Vagy gőzben hatásosabb?
2013. jan. 10. 16:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Először melegítsd fel a tányért, arra rakd a hideg tésztát, és úgy melegítsd tovább, hamarabb felmelegszik.
2013. jan. 10. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Én úgy gondoltam, hogy a forróvizes edény tetejére teszed a lefedett tányért.

de ha müzlis tálkáról van szó, az elég vastagfalú, azt beleállíthatod a vízbe is, csak vigyázz meddig ér.

szóval forró a víz. a tálkát beleteszed egy lábasba/fazékba, és addig öntöd a forró vizek köré, míg majdnem feléri a víz. ekkor vigyázz, nehogy több legyen, mert bele is kerülhet a vízből.

2013. jan. 10. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
de mégjobb, ha kevés forró vízzel kezded, amiben lassan átmelegszik, majd cseréled a forróvizet, hogy még melegebb legyen. ja és kaját is kevergesd közben.
2013. jan. 10. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Konvektor, radiátor, amin esetleg a hideg edényt előmelegítheted?
2013. jan. 10. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Vagy először meleg vízben előmelegíteni az üres tálkát, majd megpakolni, és újabb forró vízzel melegíteni.

valahogy csak ehető lesz :)

2013. jan. 10. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Sikerült, kellően meleg lett, köszönöm a segítséget!!:) Végül úgy csináltam, hogy beletettem az ételt a tálba, felöntöttem 3/4-ig forró vízzel, tettem az egészre alufóliát, néha megkevergettem. Kicsit időigényesebb, de a szükség nagy úr!!:)
2013. jan. 10. 17:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Lehet ennél egyszerűbben is, attól függ, milyen tészta.

Ha valami szószos, teljesen egyszerűen bármilyen fém tálba, forralóba, lábasba, stb beleteheted, és közvetlenül is melegítheted (legközelebb) a gáztűzhelyen.

Lassan, kevergetve.

Ha igényli, tegyél rá egy kis vizet. Más nem kell rá, hiszen csak a víz párolog el belőle, azt kell visszapótolni.


De még "szárazabb" fajta tésztáknál is megoldható így, egy kis vízzel, (pl túrós tészta, stb) csak érzéssel adagolj hozzá pluszban vizet, és lazán kevergetve óvatosan melegítsd. Ilyen direkt módon sokkal gyorsabb.

2013. jan. 11. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Így szoktam melegíteni, de most rossz a tűzhelyünk. De azért köszi :)
2013. jan. 12. 11:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!