Így lehet ételt melegíteni, vagy eltörik a tányér?
Tönkre ment a tűzhelyünk, mikrók meg nincs (koli). Van egy nagy adag tésztám kifőzve, felízesítve. A kérdésem az lenne, hogy szétreped-e a tányér, ha vízforralóba melegítek vizet, beleöntöm egy fazékba, és a fazékba belerakom a műzlis tányért benne az étellel? Gondolom 5-10 perc alatt átmelegedne. De legalábbis jobb, mint a hűtőből enni.
Köszönöm előre is a választ!!:)
Én úgy gondoltam, hogy a forróvizes edény tetejére teszed a lefedett tányért.
de ha müzlis tálkáról van szó, az elég vastagfalú, azt beleállíthatod a vízbe is, csak vigyázz meddig ér.
szóval forró a víz. a tálkát beleteszed egy lábasba/fazékba, és addig öntöd a forró vizek köré, míg majdnem feléri a víz. ekkor vigyázz, nehogy több legyen, mert bele is kerülhet a vízből.
Vagy először meleg vízben előmelegíteni az üres tálkát, majd megpakolni, és újabb forró vízzel melegíteni.
valahogy csak ehető lesz :)
Lehet ennél egyszerűbben is, attól függ, milyen tészta.
Ha valami szószos, teljesen egyszerűen bármilyen fém tálba, forralóba, lábasba, stb beleteheted, és közvetlenül is melegítheted (legközelebb) a gáztűzhelyen.
Lassan, kevergetve.
Ha igényli, tegyél rá egy kis vizet. Más nem kell rá, hiszen csak a víz párolog el belőle, azt kell visszapótolni.
De még "szárazabb" fajta tésztáknál is megoldható így, egy kis vízzel, (pl túrós tészta, stb) csak érzéssel adagolj hozzá pluszban vizet, és lazán kevergetve óvatosan melegítsd. Ilyen direkt módon sokkal gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!