Húsleves kockából készült levesbe lehet egész tojásokat rakni?
Lehet, csak nem érdemes.
A kockából készült "leves" csak meleg viz, sok - káros vegyszerrel, tápértéke nincs.
Sokkal jobb, ha inkább valami zöldséglevest gyártasz, ami szintén nem tart sokáig és ehetö is.
Egy recept hozzá - mivel irtad, hogy nem vagy gyakorlott.
Vegyesen zöldségeket megtisztitasz, és összeaprítod,(vagy fagyasztotttat használsz). Egy edényben kevés zsiradékot (olaj, vaj, zsír) megmelegitesz, amikor forró, beleteszed a zöldségeket (a fagyasztottat NEM olvasztod fel elötte), megsózod, - egyéb füszereket is tehetsz hozzá - letakarod, de idönként megkeverve párolod kb. 10-15-20 percig, addigra puha. Ekkor felöntöd meleg vizzel felforralod, majd fözöd még kb 10 percig.
Ha akarsz bele tésztát, akkor miután felforrt, akkor tedd bele.
A kész levesbe tehetsz izlés szerint tejfölt is.
Leveskockából levest nem tudsz főzni csak sárga sós vizet.
Öntsd ki a fenébe és főzz egy egyszerű tojáslevest.
Csinálsz egy világos rántást: olajon megpirítasz lisztet.
Felöntöd annyi vízzel, amennyi levest szeretnél, felforralod majd felvert tojást csorgatsz bele.
A végén üthetsz bele pár egész tojást is, hogy még tartalmasabb legyen.
Ízlés szerint sózod, borsozod. Én köményt is szoktam belepirítani, illetve babérlevelet belefőzni.
"Az utóbbi meg lisztes-olajos víz."
Ha neke ez lesz belöle, akkor jobb, ha nem akarsz fözni, mert semmi tehetséged sincs hozzá.
A lisztes-olajos viz mellesleg még mindig sokkal jobb, mint a leveskocka, amitöl csak megbetegszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!