Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell az egész ananászt...

Hogyan kell az egész ananászt tárolni és mennyi ideig áll el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 19. 20:56
 1/1 anonim válasza:
A hazai piacra éretlen állapotban kerül, ez a zöldes-sárgás színén látszik. Mint a legtöbb gyümölcs, a melegben gyorsabban érik, tehát egy téli fűtött lakásban (20-24 fok) a zöldes-sárga szín kb. 1 hét múlva teljesen barna lesz, ez már az érettséget, fogyaszthatóságot jelenti. Ekkor legkellemesebb az állaga, cukorfoka és élvezhetősége. Ha hidegebb helyen tárolják, lassabban érik be, ezt a külső egyenletes barna szín jelzi. A nyomkodás nem árul el sokat, mert ha már nagyon puha, az jelezheti az erjedési folyamatok beindulását is. Hűtőben lassabban érik, felbontás után a maradék folpackkal lefedve 2-3 napig eláll. Az aljára állított tárolásnál bepenészedhet az alja, ezért természetes anyagból (vesszőkosár) készült edényben, vagy az oldalán tárolható.
2012. dec. 21. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!