Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gyors, szép, húsvéti hidegtál,...

Gyors, szép, húsvéti hidegtál, hogyan készítsem el?

Figyelt kérdés
Szeretnék, egy szép hidegtálat készíteni, de nem vagyok túl ügyes ilyesmiben. Tudnátok ötleteket adni esetleg képeket küldeni egyszerű ötletekről. Van sonka, retek, torma, tojás, mini paradicsom, újhagyma.

2013. márc. 31. 07:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szép tálakat lehet készíteni, fantázia kérdése. ha van salátalevél otthon nagyon szép alapot lehet csinálni, esetleg tortapapír is nagyon mutatós a tálcán.

Először is a sonkát éles késsel vágd vékogy formás, lehetelőleg egyforma szeletekre. hosszúkás tácán két sörban, mint a falévél (akác pl) rakod kissé ferdén. középre lehet a piris fél retkeket, vagy paradicsomokat , kis darab zöldhagymával felváltva sorakoztatani ( ez a levélnyél gondolatban ) tojásból vacs cikkeket, vagy karikákat vágsz lehetőleg szeletelővel, azokat a sonkákra helyezed. egy kis karika paradicsommal, vagy egy pötty pirosarannyal is díszítheted a sárgáját, hogy színesebb legyen.

Köralakú tálcén is készítheted, ekkor legyezőszerűen egymást félfedésbe helyezd a sonkaszeleteket. itt is a tojás legyen rajta a dísz, is a többivel is ízlésesen kirakva.

csak fogyasztás előtt készítsd el, nehogy kiszáradjon.

Hidd el, hogy menni fog:)Kellemes ünnepet :)

2013. márc. 31. 08:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz!
2013. márc. 31. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
2013. márc. 31. 09:21
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi, rákeresni én is rá tudok! Olyan trükkök érdekelnének mint pl. a paradicsomba éles vékony késsel középen jobbra balra apró átlókban ha bevágom és szét szedem akkor szép kis kosár szerű paradicsom lesz belőle. Mint itt az első kép.

[link]

2013. márc. 31. 09:29
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Bocsi, félreértettem, képeket kértél és itt van sok.
2013. márc. 31. 09:32
 6/10 anonim ***** válasza:
A képen látható paradicsom, cikk cakk ollóval lesz ilyen! ( konyhai olló)
2013. márc. 31. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz olló, egy kis hegyes késsel a paradicsom, vagy a retek derekánál valóban cikcakkvan vagyis V alakzatban le föl elkezded vágni,. ha körbeérsz szétveszed és ennyi. cakkos lesz a széle, de azért kosár nem lesz, csak, ha kivájod a belsejét.
2013. márc. 31. 17:03
 8/10 anonim ***** válasza:

ja és ezeket a kis bemetszéseket a közepéig kell ejteni, hogy szétvehető legyen.nagyon egyszerő, majd rájössz a technikájára.

almát, kivit is szoktam így dekorálni.

2013. márc. 31. 17:06
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezt az egy technikát ismerem csak, késsel szoktam csinálni és ez tökéletesen sikerül. De szeretnék pl. retek rózsát készíteni vagy tojás virágot, de azokat sajnos nem tudom hogy kell.
2013. márc. 31. 17:39
 10/10 anonim ***** válasza:
47%
Van olyan oldal, hogy "zöldségszobrászat". így keress rá, sok hasznos dolgot találhatsz, bár kétségkívül némi kézügyesség is kell hozzá.
2013. márc. 31. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!