Gyors, szép, húsvéti hidegtál, hogyan készítsem el?
Nagyon szép tálakat lehet készíteni, fantázia kérdése. ha van salátalevél otthon nagyon szép alapot lehet csinálni, esetleg tortapapír is nagyon mutatós a tálcán.
Először is a sonkát éles késsel vágd vékogy formás, lehetelőleg egyforma szeletekre. hosszúkás tácán két sörban, mint a falévél (akác pl) rakod kissé ferdén. középre lehet a piris fél retkeket, vagy paradicsomokat , kis darab zöldhagymával felváltva sorakoztatani ( ez a levélnyél gondolatban ) tojásból vacs cikkeket, vagy karikákat vágsz lehetőleg szeletelővel, azokat a sonkákra helyezed. egy kis karika paradicsommal, vagy egy pötty pirosarannyal is díszítheted a sárgáját, hogy színesebb legyen.
Köralakú tálcén is készítheted, ekkor legyezőszerűen egymást félfedésbe helyezd a sonkaszeleteket. itt is a tojás legyen rajta a dísz, is a többivel is ízlésesen kirakva.
csak fogyasztás előtt készítsd el, nehogy kiszáradjon.
Hidd el, hogy menni fog:)Kellemes ünnepet :)
Köszi, rákeresni én is rá tudok! Olyan trükkök érdekelnének mint pl. a paradicsomba éles vékony késsel középen jobbra balra apró átlókban ha bevágom és szét szedem akkor szép kis kosár szerű paradicsom lesz belőle. Mint itt az első kép.
ja és ezeket a kis bemetszéseket a közepéig kell ejteni, hogy szétvehető legyen.nagyon egyszerő, majd rájössz a technikájára.
almát, kivit is szoktam így dekorálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!