Hogyan kell tejföldben felfuttatni az élesztőt?
Maximum ugy tudod felfuttatni,hogy a tejföl kis részét felhigito vizzel,meglangyositod,kis cukor bele és abba az élesztő felfut
de igya ahogy te irod,sose fut fel
Dehogynem lehet tejfölben, az én receptem is ilyen. Beteszed egy tálba és kicsit megmelegíted, így folyékonyabbá is válik. Teszel hozzá cukrot, majd az élesztőt. Tulajdonképpen ugyanaz a folyamata, mintha tejben futtatnád. Ne hidd el, hogy nem lehet, ezt csak az mondja, aki még nem próbálta, hanem csak elképzelte.
Margarinban nem tudom, mit csinál az élesztő, azt nem próbáltam. Tejfölben felfut, ahogy langyos vízben is, mert ugye nem a közeg a fontos, hanem a hőmérséklete, és az, hogy legyen az élesztőgombák számára szénhidrátforrás, cukor. Szóval, most, hogy így körberagoztam, nyugodtan futtasd élesztőben, ahogy tejben szoktad.
Nézd, nem tudom biokémiailag megmagyarázni a dolgot, csak a tapasztalatomat tudom megosztani veletek: megmelegítettem a tejfölt, tettem bele kis cukrot és az élesztőt. Felfutott. De miért nem próbálod meg a gyakorlatban azt, amiről csak elméletben hallottál? Komolyan.
Nem egyszeri alkalommal készítettem így pogácsát, tehát nem "véletlenül" felfutott, hanem rendszeresen. De tényeken nem vitatkozom.
A másik verzió, hogy nyilván különleges lény vagyok, hogy nekem sikerül tejfölben is futtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!