Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy csináljak kompótot télire?

Hogy csináljak kompótot télire?

Figyelt kérdés

van egy csomó alma, körte, barackunk, ezt szeretném eltenni télire beföttként, kompótként. ti hogy csináljátok? valami nem agyoncukrozott redeptre lenne szükségem.

köszönöm


2009. szept. 18. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én bolti befőtt tartósítót használok. 1 zacsi 4 kg gyümölcshöz jó. Édesítőszerrel is készíthető. Egyébként jó sok cukor kell bele, akárhogy csinálod.
2009. szept. 18. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
cukor nélkül nem lehet? kicsinek is szeretnék majd adni belőle, és nem szeretnék cukros löttyöt adni.
2009. szept. 18. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a cukor is tartósítja, szóval minél kevesebb cukrot teszel bele, annál több tartósítószer kell bele h ne romoljon meg, ami szintén nem túl egészséges.
2009. szept. 18. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Körtét, barackot rakhatsz a mélyhűtőbe is, és akkor nem kell cukor.
2009. szept. 18. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Megfőzve(kompótnak) savanyú, úgy nem eszed meg te sem.

Vagy adsz neki befőttet, vagy ti eszitek, ő meg csak csorgatja a nyálát.


Mézzel próbáltad?

[link]

2009. szept. 18. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A finom almakompót az nem cukros lötty!!!

A kóla, meg az aromás málnaszörp, az a cukros lötty. Az almakompót tele van egészséggel!

Barnacukrot is próbálhatsz, és nekem elállt mézzel a baracklekvár. Ne legyen édes a cukorral sem, csak éppen hogy, és dunszttal tartósítsd!

Az alma, körte eláll frissen a polcon, még a szekrény tetején is, nagyapáméknál régen úgy volt, és úgy a legegészségesebb.

2009. szept. 18. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kevés cukor a picinek sem árt.Főzd meg enyhén cukros,fahéjjal citrommal ízesített vízben.Kevés leve legyen.Ha nem akarsz tartósítószert hasznákni,akkor a kész kompótot dobozokban lefgyaszthatod.Én mindig így csinálom.( Azért dobozban,mert akkor nem folyik ki a leve.)De bármelyik gyümölcsöt feldrabolva lefagyszthatod.Amikor használni akarod,akkor teszel rá egy kevés cukrot.Mire kienged,leve is lesz,és benne marad a vitamin is.
2009. szept. 18. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!