Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell párolni?

Hogyan kell párolni?

Figyelt kérdés

Kezdő háziasszony vagyok ne nevessetek ki.

És egy szelet csirke mell párolva kb hány kcal? fogyókúrázom és mindenképp párolt húst vagy zöldséget szeretnék ebédre enni.De nem tudom hogy kell párolni.aki tudja kérem írja le. Elejétől a végéig. köszönöm előre is.


2009. szept. 18. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Párolás : a zöldséget vagy húst megforgatod kevés olajban,kicsi izet öntesz alá,lefeded,időnként megkevered,ha a víz elfogy alatta és még nem puha,kevés melegvizet öntesz alá.A melegvíz fontos,mert ha hideget öntesz alá,akkor megkeményedik a hús.
2009. szept. 18. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendszeresen akarsz párolt dolgokat enni, akkor nagyon javaslom a mostanában több helyen kapható rozsdamentes acél pároló kosarat. Kb 1.ooo.-Ft. Van 3 kicsi lába, ezek állnak az edény alján, és addig öntöd fel vízzel, hogy csak a lábakat borítsa víz. A kosár falait széthajtod, annyira, amekkora az edényed és beleteszed a párolandókat. Húst nem ajánlok így készíteni, de zöldséghez nagyon jó. Ugyanilyen jó, ha ugyan nem jobb a kukta, amiben szintén tudsz ezzel a kosárral párolni, csak sokkal gyorsabb, igaz jóval drágább is. A kuktához van táblázat, amely leírja, hogy mit mennyi ideig kell benne párolni. Érdekes, hogy a kuktában párolt zöldség íze intenzívebb, mint a sima edényben párolté vagy a főtté. Sok sikert !
2009. szept. 18. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A húst inkább kevés vajon süsd meg, hirtelen.

Amúgy a párolás lényege az, hogy a zöldség a saját levében főjön át. Szóval kevéske vajat megolvasztasz a serpenyőben és hagyod, hogy a rápakolt zöldségek a saját levüket kieresszék és azt a fedővel felfogva a gőzben főzöd-párolod-dinszteled, ahogy tetszik :) A párolás ideje a hőfoktól függ, de egyszerűbb kóstolgatni az ételt, mint egy recept után menni, mert minden sütő más és más. Túl hosszú ideig azért ne párold mert akkor károsodik az alapanyagok minősége és negatívan változik meg a szerkezete.


100g csirkemellben van kb. 112 kalória (a kcal táblázat szerint) egy főétkezésnél amikor szakácsnak tanultam 25 dkg húst számoltunk egy főre pl egy levesbe. Szóval az felfelé kerekítve max 300 kalória, ami szerintem diéta alatt egy főétkezésre bőven elég, ha eszel hozzá zöldséget :) Igyekezz az ebédet is két alkalomra megenni és naponta étkezz inkább 4-5 ször de keveset :)


f/23

2009. szept. 18. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!