Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztott halfilét hogyan...

Fagyasztott halfilét hogyan kell párolni?

Figyelt kérdés
Bocsi, ha buta a kérdés, de még csak most tanulok főzni...
2010. nov. 22. 05:07
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Hát,először is kiolvasztod. Ha kiolvadt,én meg szoktam törölgetni papírtörlővel,majd befűszerezem,kis olaj alá és máris párolódik. Szükség esetén(de általában nem kell) pici vizet szoktam alá tenni(max fél decit). Ha nem akarod,hogy szétessen a hal,akkor megforgathatod egy kis lisztben is(,ezt a szakácsoktól látom az étteremben,ahol dolgozom.

Én Hot Pan-ben szoktam sütni,de serpenyő is tökéletes.

2010. nov. 22. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
100%

1. Sütőben, vagy erős grillsütőben:

- a sütőt melegítsd elő 200 C-ra.

Ha gázsütőd van, kérdezd meg azt aki gyakran használ ilyet (szerintem kb a 3/4-énél vagy 4/5-énél lehet a 200 fok)

- először fűszerezd meg, nem baj ha fagyott.

Ennek sok módja van, a neten utána tudsz nézni (-> google: "alufóliában sült hal")

Szerintem a legegyszerűbb főszerezés a legfinomabb, de ízlés dolga: facsarj ki citromot, keverd össze szeletenkét egy ek olajjal, a halszeleteket vondd be a lével. Aztán dörgöld be őket sóval és borssal (lehetőleg "tekerős"-sel, mert a frissen őrölt bors tényleg sokkal finomabb, érdemes kipróbálni).

- aztán csomagold alufóliába.

A fényes fele legyen belül a hővisszaverés miatt. Hagyj egy kis helyet a gőznek (ne tekerd be szorosan). Ne legyen a csomagoláson rés, amelyen a gőz megszökhet.

- tedd egy tepsire, alá mehet alufólia (ha kifolyik a lé, ne a tepsin égjen).

- 15-20 percig süsd.

Ha meg akarod pirítani kicsit, az uccsó 5 percre húzd szét a fóliát és tedd feljebbi rácsra a tepsit.


Az olaj nem feltétlenül szükséges hozzá, ha párolni szeretnéd.


2. Serpenyőben

- szeletenként egy dél diónyi vajat tegyél a tepsibe, olvaszd meg (ne pirítsd le)

- erre tedd a befűszerezett vagy fűszer nélküli halat.

- fedd le jól záró fedővel, vagy ha nincs olyanod akkor (óvatosan) alufóliával, h a lehető legjobban bent tartsa a gőzt

- párold 15-20 percig. Nem muszáj megfordítani, úgy is megpárolódik. Én pl megfordítom.

A vajat nem muszáj hozzátenni: ha teflonban csinálod és alá öntesz fél-egy deci vizet akkor előbb képződik gőz a párolódáshoz.


3. párolóbetétes edény.

Alá víz, a kosárba a hal (főszerezve vagy anélkül), fedő rá. 15- perc múlva kész.


Általános elv, hogy a halszelet vastagsága meghosszabbítja az elkészítési időt, de ez így van a többi kajánál is.

2010. nov. 22. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
100%

+ kiolvasztás téma: a többihez tényleg nem árt de a fóliás megoldáshoz nem muszáj.

A fagyasztott ételek kiolvasztására általában érvényes, hogy minél lassabban történik, annál inkább megmarad a kaja minősége. Előző este tedd be a hűtő normál részébe, a zöldségrekeszbe.

Meleg vízbe is rakhatod de azt tudni kell, hogy ha így olvasztasz ki ételt akkor a meleg víz kioldja a fehérjét és rontja az étel tápértékét.

A zöldségek kivételek, mert azokat jobb általában nem kiolvasztani felhasználás előtt.

2010. nov. 22. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2010. nov. 22. 13:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!