1 éves babának lehet fagyasztott halfilét adni?
szia
én adtam-1 éves kortól elvileg mindent lehet.kivéve azt a pár dolgot.sajnos a mai ételek közül sok mindenben lehet valami furcsa.pl miket rakhatnak a párizsiba..de ugye azt minden gyerek imádja.én is próbálom a minőségit adni neki.én elsőre a panirt leszedtem,és rizzsel,zöldséggel adtam.ha ügyes,akkor adhatsz egy halrudacskát a kezébe.az én kisfiam a szardiniás kenyeret is nagyon eszi-ill anyukám sokszor süt pangasiust is.de bármely szálka nélküli is jó sztem.meg vannak ilyen "töltött"-ek is.pl spenótos.érdemes kisérletezni,melyik jön be,mert nagyon egészséges
Szió!
Az én férjem nagy horgász és érdekli minden halakkal kapcsolatos téma. Tőle tudom, hogy ezek a fagyasztott halak már nem nagyon hasonlítanak halra - már ami az ízüket és tápanyagtartalmukat illeti - , mire hozzánk érnek (mivel a többségük tengeri hal).
Én azt javasolnám, hogy vegyél inkább hazai halat (persze olyat, amiben nem sok a szálka - pisztráng, harcsa, ponty), mert abban nincs tartosító sem. A nagyobb bevásárlóközpontokban lehet venni. Mi például mindig a METRO-ban vesszük, megízhatóbbnak tűnik, mint a társai.
Valahol viszont azt olvastam, hogy a halat ha lehet, akkor 2 éves korig kerüljük. Én egyelőre még várok vele (11 hónapos múlt a lányom) - annyi mindent lehet még kipróbálni.
De ha már adni akarsz neki, ne add a fagyasztott, panírozott, elősütött, liszttel és más anyagokkal feljavított halrudacskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!