Hogyan készítsem el: sóska+krumpli? Fagyasztott "tömb" sóskám van.
attól függ milyen idős a baba.
az enyémnek 8 hónapos korától a következőképp csináltam a sóskát:
az apróra vágott sóskát kevés vízben sóval és egy kis kanál lenmagolajjal megpároltam fedő alatt. Mialatt párolódott egy édes almát lereszeltem . A megpuhult sóskát rizsliszttel besűrítettem, majd kevés kb 2 dl rizstejjel felengedtem, hogy olyan jó főzelékállaga legyen. Összefőztem, a legvégén adtam hozzá az édes almát, és úgy is összeforgattam kicsit. Az alma édessé teszi + a rizstej is édeskés. Ha a sóska zsenge egyáltalán nem lesz savanyú, s cukor sem kell bele. Én eddig utáltam a sóskát, de így elkészítve nemhogy én, de még a férjem is megeszi, olyan finom. 1 éves korától teavajjal párolok, így még finomabb.
Akkor 1 krumplit megpárolsz, és csak kevés sóskával "színezed". Pl. levágol a fagyasztottból egy darabot éles késsel. Se cukor, se só nem kell hozzá.
Már adhatsz neki céklás krumplit is, abban sok a vas: 1 céklát karikára vágsz, jénai edényben fedő alatt sütőben párolod ujjnyi vízben, kb. 20 percig. Utána beleteszel 2 krumplit, fedő alatt párolod 10-15 percig. Akkor jó, ha a krumpli is piros szinű, mert felissza a céklás levet. A végén a krumplit 1/4 rész céklával és egy kis párolólével összeturmixolod. Később a cékla arányát lehet növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!