Hogy gyújtják be a szakácsok a zsírt?
Figyelt kérdés
Többször láttam, amikor pl. szalonnát pirítják, vagy bármilyen húst, hogy megforgatják a serpenyőben és begyullad egy pillanatra a zsír. Hogyan kell csinálni?2013. márc. 17. 19:17
1/4 anonim válasza:
Ha nyílt lángot kap a zsír, akkor ég is. Csak a szakácsok ezt direkt módon , mesterien is tudják csinálni.Ha én próbálnám, hívhatnám a tűzoltókat is :)
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, csak ugye nem mindegy, hogy az a zsír már milyen hőmérsékletű és azért otthon elég macerás megcsinálni, mert a tűzhelyre mindenképp kifröccsen egy kevés.
És ahogy mondtad, itt a zsír gyullad be, nem úgy mint flambírozásnál, ahol az alkoholgőz.
2013. márc. 18. 10:31
3/4 bumbi02 válasza:
Nehéz ezt megfogalmazni írásban, hogy hogyan is.. Sokszor nem kevergetünk egy serpenyős ételt, hanem dobáljuk. Megdöntjük előrefele a serpenyőt, és a serpenyő szélét használva 'ívnek" apró mozdulatokkal dobálgatjuk a serpenyő tartalmát (persze nem pörköltet, vagy ragukat, hanem "szárazabb" ételeket). Ilyenkor ha nem vesszük el a gáztűzhelyről a serpenyőt, ott marad a lángnál a megdöntött serpenyő, és dobálás során érintkezik a zsírral is. Aztán gyullad:) Élőben könnyebb megmutatni, magyarázni, mint így írásban:)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kezdem érteni, magam elé képzeltem a mozdulatot. :)
2013. márc. 18. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!