Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szakácsok vagy szakács tanulók...

Szakácsok vagy szakács tanulók. Milyen bundázások vannak és mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
2010. márc. 18. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
van pl. a focibundázás, amikor vki lefizet két csapatot, hogy az nyerjen, amelyik neki szimpatikus.
2010. márc. 18. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen nagyon vicces volt, de ez nekem házi feladat holnapra és nem találom seholse
2010. márc. 18. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:

mondjuk ha PANÍROZÁS-ként keresed, rögvest találsz egy halom linket :=)


Pl ezt nézd meg:

[link]

2010. márc. 18. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok megint. Találtam még valamit:


[link]

2010. márc. 18. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ezt találtam:

1. panírozás) Általában zsírban sütéskor alkalmazott művelet, amellyel az alapanyag (hús, színes főzelék, tojás, gyümölcs stb.) elkészítésének változatosságát akarjuk fokozni. A bundázás történhet lisztbe (natúr szelet), lisztbe és tojásba (párizsi szelet), lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába (rántott, vagy bécsi szelet), tejjel készített sűrű palacsintatésztába (alma köntösben) vagy sörrel hígított palacsintatésztába (ponty Orly módon), Angolos bundázással, esetleg Villeroi módon


2. A hús bundázása


Natúr: lisztbe forgatva kevés zsiradékban sütjük ki. Lényege, hogy nem engedi lesülni a húsról a fűszert. A lisztet is fűszerezhetjük, de az első variáns jatékonyabb.

Mielőtt sütésre kerül a sor, kicsit rázogasd meg, hogy ne kerüljön a zsiradékba feleslegesen liszt, mert megég.


Párizsi: az előzőhöz hasonlóan lisztbe majd felvert tojásba forgatod, és utána bő zsiradékban sütöd meg.


Bécsi: a panír. Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába.


Orly: lisztbe majd sörtésztába mártva sütjük. A sörtészta lényege, hogy a sárgáját liszttel és olajjal krémszerűre keverjük, a tojás fehérjét külön habbá verjük fel, amit sörrel együtt adunk a sárgákhoz. Természetesen előtte lisztbe kell mártani, hogy a tészta jobban megtapadjon.


Angolos: olvasztott vajba majd zsemlemorzsába forgatjuk és sütőben sütjük meg az ételt.


Olaszos: olyan, mint a bécsi, csak a zsemlemorzsába reszelt sajtot is teszünk. Klasszikus példa a milánói sertésborda. Milánói spagetti mellé olaszosan bundázott sertéskaraj szeletet adunk.


Villeroi: az elősütött húst hideg mártásba (besamel, tojássárgája, sonkakocka) mártjuk, majd bécsiesen bundázzuk.


Remélem segítettem egy kicsit.

2010. márc. 18. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. márc. 18. 21:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!