Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A vadhúsokat kell pácolni,...

A vadhúsokat kell pácolni, mielött készitenék belöle valamit?

Figyelt kérdés

NEM vadasra gondolok, hanem sült, párolt egyéb ételekre.


Több vadhoz való receptem van, de sehol nem irják, hogy úgy kezdjem el, ahogy a hús ott van, vagy abból indulnak ki, hogy már pácolt?


Elöre köszönöm a hozzáértök segitségét.



2013. febr. 26. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, attól puhább lesz a vadhús.
2013. febr. 26. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiatal a vad, akkor nem feltétlenül szükséges, de a pácolás mindenképp jobb ízt ad neki.

A legjobb páclé:

1 szál petrezselyemgyökér

1 szál sárgarépa,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

szemes bors, babérlevél, koriandermag, kakukkfű, boróka , tárkony, bor és kevés víz.

Ha valami nincs otthon, azt kihagyhatod:)

2013. febr. 26. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Nem KELL, csak az utóbbi években már szoktuk, szokták.

Valamikor a nyulat csak síma hideg vízben altattam egy éjszakára, hogy a véres lé kioldódjon belőle.

Később pár évvel az őzcombot már ha jól emlékszem szemes borsos, babérleveles stb. lében áztattam egy egész éjszakára.

Azóta már szinte mindent, ami nem mindennapos hús, elő-pácolnak. Sőt, ahogy láthatod, még a közönséges sertést, egyebeket is fokhagymás tejbe, tejszínbe, egyebekbe.


Szerintem ez ízlés dolga. Ahogy írta is itt az előttem szóló: sokkal finomabb. Tehát az ő ízlése szerint, lehet hogy másnak más a véleménye. Próbáld ki így is, úgy is, és majd eldöntöd, hogy neked hogyan.

2013. febr. 26. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.


Még annyit kérdeznék, hogy megvan, hogy milyen vadat milyen páccal szokás? Mármint más-más füszer kell pl. az özhöz vagy a vaddisznóhoz?

2013. febr. 26. 21:30
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
100%

Akámilyen húst pácolhatsz, más ízeket, zamatot ad. Én aszerint pácolom a húst, hogy mit csinálok belüle, nem aszerint miből van. És bizony több vadat fözök mint szelídet. Igaz, nem szoktam párzási időben vadkant, bőgéskor szarvas bikát enni. Sok ember nem ismeri a vadhúst csak alkalomadtán kap és az bizony sokszor az ami a vadásznak sem kell ☻. Ezeket a (kan, bika) húsokat muszáj pácolni, de úgy is megmarad a "szaga". Egy vadnál a kor többnyire magasabb mint egy házi állatnál, ezért keményebb, szívósabb a hús és ezért is ajánlott a pácolás. De egy vadmalacot, vagy süldöt, szarvasborjút nem érdemes pácolni, az zsenge így is.

Amúgy meg várd meg Doboszoli véleményét is, jó tanácsot ad, ért hozzá.

2013. febr. 26. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Pörköltnek, levesnek nem szoktam pácolni.

Ha esetleg sütésre ragadtatnám magam, akkor a második válaszoló által leírt pácot kiválónak tartom, hűtőben akár több napig is érhet a hús.

Mustafa intelmeit búgó kanról, bőgő bikáról, barcogó őzbakról ajánlatos nagyon komolyan venni, a mellékhatások elkerülése érdekében...))

2013. febr. 27. 05:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm a segitséget, mostmár bátrabban probálkozok majd.
2013. febr. 27. 08:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!