A rétestészta és a leveles tészta ugyanaz?





Nem! A rétestészta egy rétegben van, és ugy közé a töltelék!
A leveles tésztánál sokszor hajtják egymásra 'gyúrás' közben a tésztát, és mindig újra nyújtják, majd ráhajtják...





A rétestészta tojás és zsiradék nélkül készül,hólyagosra kidolgozzák,és asztalterítőn átlátszó vékonyra kézzel kihúzogatják.ráteszik a tölteléket és felcsavarják az asztalterítő segítségével.Ma már lehet kapni készen is rétestészta lapokat.
A leveles tészta lehet élesztős vagy élesztő nélküli.
Általában fele annyi vaj van benne,mint liszt.Először zsiradék nélkül dolgozzák ki a tésztát (mint a rétestnek valót)kinyujtják és a közepébe teszik a kevés liszttel átgyúrt vajat.A tésztát négyfelől ráhajtják és úgy nyujtják ki.Újra összehajtogatják és fél órára hideg helyen pihentetik.Ezt a műveletet háromszor megismétlik.A végén kinyujtják és különféle. süteményeket készítenek belőle .Pl. sajtos,lekváros stb párnácskák.Ez az alaplapja a krémesnek is.Elég macerás a készítése,de finom.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!