Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bedobálós savanyúság levét...

Bedobálós savanyúság levét hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Ezer receptet találtam, ott van, hogy mi kell a lébe. DE: fel kell forralni a vizet és úgy beletenni a fűszereket, vagy csak simán, vagy forralni kell, és várni, hogy kihűljön, és aztán? Bakker, ezt SEHOVA nem írják oda, csak, hogy mit kell beletenni. De mikor?
2009. szept. 1. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Mi az a bedobálós savanyúság? Miből áll?
2009. szept. 1. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt van egy recept, elég jól le van irva:


[link]

2009. szept. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
itt sincs leírva, hogy kell-e forralni....
2009. szept. 2. 09:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezt a fajtát nem ismerem, de a legtöbb savanyuságnál jobb (intenzivebb) az ize, ha a füszereket a vizben felforralod. Szerintem ha elöre beleteszed öket, akkor biztosan nem lesz rossz.
2009. szept. 6. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
én is előre teszem bele a fűszereket és aztán forralom.így finom.
2009. szept. 7. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

SAVANYÚSÁG HORDÓBAN VAGY NAPI VÖDRÖS


A levet elkészíted hidegen /nem kell felfőzni/ előző nap és másnap teheted bele a zöldségféléket.Kevergesd meg hogy minden / cukor,só,stb / felolvadjon benne.

Bármikor felnyithatod és tehetsz bele bármilyen savanyítani valót.



30 L-ES HORDÓHOZ:


12 l víz

60 dkg só

1 ½ l 20%-os ecet

2 kávéskanál borkénpor

2 csomag nátrium benzonát

1 ½ kg cukor

ízlés szerint kapor /nem szükséges/

torma /1 nagyobb/

1 cs egész bors

½ cs babérlevél

1 cs szegfűbors

1 cs koriander

1 cs mustármag

3-4 szőlőlevél

1 kisebb ág meggyfalevél


Zöldségeket megjelenési sorrendjébe tenni a hordóba. Almapaprikát böködni, cukkinit 2-3-ba, csillagtököt kisebb darabokra vágni, kisdinnyét böködni. Minden mást csak beledobálni. /kishagyma, cseresznyepaprika,zöldparadicsom stb.../


Uborkát vödörbe teszem /nagy festékes vödör/ külön ebbe a lé :

8 l víz

40 dkg só

1 l 20%-os ecet

1 1/2 kávéskanál borkénpor

2 cs nátrium benzonát

2 kg cukor

kapor ízlés szerint

A többi ugyanaz mint a fentinél…..torma,bors,babérlevél…stb…


Az uborka mellé szoktam tenni cukkinit is és csillagtököt.

2009. szept. 21. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget. Nem forraltam fel, de így is finom lett. Csak nekem egy kicsit büdös:-)
2009. nov. 20. 09:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!