Bedobálós savanyúság levét hogyan kell elkészíteni?
SAVANYÚSÁG HORDÓBAN VAGY NAPI VÖDRÖS
A levet elkészíted hidegen /nem kell felfőzni/ előző nap és másnap teheted bele a zöldségféléket.Kevergesd meg hogy minden / cukor,só,stb / felolvadjon benne.
Bármikor felnyithatod és tehetsz bele bármilyen savanyítani valót.
30 L-ES HORDÓHOZ:
12 l víz
60 dkg só
1 ½ l 20%-os ecet
2 kávéskanál borkénpor
2 csomag nátrium benzonát
1 ½ kg cukor
ízlés szerint kapor /nem szükséges/
torma /1 nagyobb/
1 cs egész bors
½ cs babérlevél
1 cs szegfűbors
1 cs koriander
1 cs mustármag
3-4 szőlőlevél
1 kisebb ág meggyfalevél
Zöldségeket megjelenési sorrendjébe tenni a hordóba. Almapaprikát böködni, cukkinit 2-3-ba, csillagtököt kisebb darabokra vágni, kisdinnyét böködni. Minden mást csak beledobálni. /kishagyma, cseresznyepaprika,zöldparadicsom stb.../
Uborkát vödörbe teszem /nagy festékes vödör/ külön ebbe a lé :
8 l víz
40 dkg só
1 l 20%-os ecet
1 1/2 kávéskanál borkénpor
2 cs nátrium benzonát
2 kg cukor
kapor ízlés szerint
A többi ugyanaz mint a fentinél…..torma,bors,babérlevél…stb…
Az uborka mellé szoktam tenni cukkinit is és csillagtököt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!