Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pizza készítés? A recept már...

Pizza készítés? A recept már megvan, csak egy kérdés!

Figyelt kérdés
előkészítettük az élesztőt, és nem tudjuk, (a testvéreimmel), hogy amikor az élesztőt csináljuk, ahhoz kell víz? vagy más egyéb? kérlek, válaszoljatok! fontos!

2013. jan. 23. 17:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az élesztöt langyos (ne legyen túl meleg, mert attól tönkremegy az élesztö) vizben vagy tejben fel kell futtatni, ami annyit jelent, hogy elkevered a folyadékkal egy nem túl kicsi edényben, teszel bele egy teáskanál cukrot és szobahömérsékleten vársz 10-15 percet (vagy esetleg többet, ha hüvösebb van), amig elkezd az élesztös viz habzani és láthatán több lesz az edényben. Ekkor kell a tészta többi hozzávalójába belekeverni és megdahasztani.
2013. jan. 23. 17:45
 2/10 xenia333 válasza:
igen kell hozza langyos viz es egy pici cukor
2013. jan. 23. 17:47
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm (:
 4/10 A kérdező kommentje:
ömm.. és nem tud vki egy nagyon jó és finom pizza receptet?
 5/10 anonim ***** válasza:

Azzal kezdted a kérdést, hogy a recept már megvan.

Egyébként el nem tudom képzelni mit jelent az, hogy "csináljátok" az élesztõt, mikor azt se tudtad kell-e hozzá valami... Felénk mondjuk boltban vesszük az élesztõt...

2013. jan. 23. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél 1/2 kg. lisztet, keverd össze 1 kk.kanál sóval, beleteszed a megkelt élesztõt, és annyi langyos vizet, vagy tejet, amennyit felvesz, a végén dagasszál bele 4 e.kanál olajat, vagy 5 dkg vajat.Amelyiket szeretnéd. En tejjel és vajjal készitem, vagy fele-fele arányban. Amikor simára kidagasztottad, akkor hagyjad duplájára kelni, langyos helyen.

Tehetsz a tésztába pizzafuszereket is.

2013. jan. 23. 18:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez tökéletes, ennél nincs jobb! A titka pont az egyszerűségében rejlik.

[link]

2013. jan. 23. 19:06
 8/10 anonim válasza:

Ennél nem ismerek jobbat és egyszerűbbet, képpel minden mellette van. Én a tésztába szoktam tenni oregánót meg bazsalikomot és kész is van.

[link]

2013. jan. 23. 19:51
 9/10 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm, már sikerült tegnap :)
2013. jan. 24. 07:05
 10/10 Juili ***** válasza:

Hátha még másnak is kell recept. Mi így szoktuk:

[link]

2013. jan. 24. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!