Jégecetet szeretnék készíteni; valaki elmagyarázza/megírja nekem lépésről-lépésre azt, hogy hogyan kell ezt kivitelezni?
Figyelt kérdés
Szeretnék jégecetet készíteni házilag, de eddig a neten olyan ecetkészítési leírásokat találtam, amelyekben vizet, kenyeret, cukrot is tettek az erjesztendő gyümölcshöz. Nem ilyen leírásokat keresek, hanem a tömény ecetsav készítésére vagyok kíváncsi! (Tiszta, vízmentes ecetsav a "jégecet".) Tud valaki segíteni ebben? Előre is nagyon köszönöm a javaslatokat, bölcsességeket! :-)2012. máj. 3. 12:52
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. A linken található leírást olvastam én is, de sajnos ott részleteiben nincs leírva például az, hogy faszeszt hogyan kell előállítani, így már az első lépéssel sem vagyok tisztában. Olyan leírást szeretnék, amelyben minden a lehető legérthetőbben meg van fogalmazva egy abszolút kezdő számára. :-)
2012. máj. 3. 13:16
3/4 Szemfüles válasza:
Bocsi, de kezdő kémikus ne menjen a jégre. :) Ha a Gugli nem segít, biztos van iskola a közelben, ahol egy tanár hobbiból még le is osztályozza majd neked szerintem. Lehet hogy ez lenne a leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás. ;)
4/4 A kérdező kommentje:
Kedves Szemfüles!
Köszi a választ!
Bizony jól jönne nekem egy kémia tanár vagy vegyész ismerős, sok mindent tudnék tőle kérdezni! :-)
2012. máj. 14. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!