Candida gomba esetén mivel lehetne a főzelékeket sűríteni? Eddig én vagy habartam vagy pedig több krumplit főztem bele és azt törtem össze.
Barmelyik fozeleket lehet suriteni : Habarassal, Rantassal-Solamillel.vagy pedig ahoyg irtad krumplival.
a Solimil egy kukorica listbol keszitett surito listhez hasonlo dolog de attol sokkal jobb mert nncs uto ize, nem kell fozni zgyhogy ahogy beleteszed mar kapcsolhatod is ki 2-3 perc utan.
ugy kell hasznalni minrt a lisztel valo habarast.
viz es solamil. elkevered,bar en ejjel szoktam elkeverni igfy sokkal jobb szerintem.
Valami kis minimális egészségtudatosság táplálkozás terén..
1. a főzeléket nem kell sűríteni.
2. turmixolt zöldséggel lehet sűríteni.
3. kókusz tejszínnel lehet sűríteni (300 ft/ 2dl, sűrű)
Krumpli, liszt, kenyér, jobb esetben tej hírből is felejtős, vagy a candida csak egy apró kis kezdete lesz betegségek hosszú sorának!
ZÖldségek (így főzelék) húsok, gyümölcsök (bár candidózis mellett talán ezzel mértékkel kellene bánni) alkalmasak emberi fogyasztásra, egy 'besűrített' főzelék szigorúan véve már NEM. Illetve igen, csak természetes következmény lesz sok különböző, elkerülhető betegség amik egyébként komoly halálozási tényezők is, és jóval több életminőséget rontó hatású (az autoimmun betegségek, candida, ízületi gyulladások, krónukus fáradtság, hajhullás, ásványi anyag hiány..)
köszönöm a válaszokat! busman nem akarlak megbántani, de sajnos pont ezeket dolgokat kellene elkerülnöm.
Táplálkozásharcos hasznosak az infóid! Esetleg tudsz olyan pékségben kapható kenyér féleséget ami nem élesztős, teljes kiőrlésű és néha ehetnék belőle. Ugyanis most kezdem a diétát és egyenlőre hiányzik a kenyér. Az első hónapban melyik az a gyümölcs amit ehetek? Még egyszer köszönöm a hasznos tanácsodat!
Legjobb lenne gyógyulásig mértéket tartani gyümölcsökkel.
A citruszok, napi 1 alma nem fog problémát okozni sem most, sem a gyógyulás vége felé.
A gabonatermékekkel kapcsolatban a tudásom és tapasztalataim miatt sajnos nem tudok segíteni. Nem ismerek valóban kompromisszumos megoldásokat. Sem az élesztőmentes, sem a teljes őrlésű gabonák képeben nem találunk számunkra előre várható egészségromlást nem okozó péktermékeket, sajnálom.
Ha magadnak otthon mandula, kókusz, gesztenye, mák, mogyoró, dió lisztből/őrleményből, magvakból készítesz alacsony keményítő tartalmú kenyérkét tojás habbal vagy szódabikarbonáttal, akkor az az összetevői miatt fogyasztható (el lehet találni jó receptet, én felsoroltam pár hozzávalót, van ami olcsóbb, van ami drágább..).
De gabonából nem készítenek ehető ételt. Nagyon sajnálom a kenyérfogyasztókat, mert nagyon nehéz letenni, viszont az egészség megkövetelné. És ez nem csak a candidásokat érinti, de a fogyózókat sőt igazából minden embert. Ehhez képest...
Olvasson utána a lektinek, a glutén, a keményítő (cukorbetegség, inzulin rezisztencia, keringési betegségek összefüggés) témáknak!
Én azt hiszem sok szakirodalmat meg lehet találni az interneten a témában, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!