Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet szépen bevonni a...

Hogyan lehet szépen bevonni a torta oldalát darált dióval?

Figyelt kérdés

2013. jan. 18. 12:48
 1/7 tetro ***** válasza:
22%
Fogsz egy marékkal a nyitott tenyereden, felszippantasz egy kis borsot, és rátüsszented a tortára.
2013. jan. 18. 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
veszel 1 keveset a markodba es finom mozdulattal rahinted .
2013. jan. 18. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Túl sokat vagyok az ezos oldalon.

Ezt olvastam! :) Hogyan lehet szépen BEVONZANI a torta oldalát darált dióval?

2013. jan. 18. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bekened a torta oldalát azzal a krémmel, amivel megtöltötted. egyik kezeddel kicsit megbillented a tortát, hogy az oldala ne függőlegesen álljon, másik kezedbe veszed a diót és finoman rátapasztgatod, szinte szórni is elég.
2013. jan. 18. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, hát ahogy Lucapanna írja, úgy csinálják a cukrászok.

Viszont egy igazán finom otthon készített, műanyagoktól mentes piskóta, vagy diót tartalmazó tészta, amikor több rétegre van vágva és már krémmel van töltve, akkor elég lehetetlen dolog csak úgy tenyérbe venni, hiszen annyira puha és törékeny, hogy könnyen eldeformálódhat...

Én ha mindenképp tenyérbe véve tervezem szórni, akkor egy teljesen sima kerek műanyag lapra teszem, ami nem látszik ki a torta alól, és azzal együtt emelem, majd azzal együtt teszem a tányérra...

Amúgy pedig általában inkább kiteszek nagy papírt az asztalra, és erre teszem a tányért, amin a megkent torta van. Majd maroknyi adagokban az oldalára szórom, és ami a tányér szélére hullik, azt lesöpröm a papírra, majd összgyűjtve a még "kopaszabb" részekre szórom. A tányér széléről a végén újra lesöpröm, de a torta mellett 1-2 centin nyugodtam maradhat belőle...

2013. jan. 18. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:

5/5!

Végül is ráteheted a megkent tortát tányérra/tálcára is. Így tényleg egyszerűbb felemelni.

2013. jan. 18. 14:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom :)
2013. jan. 18. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!