Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a tejszínhabot a...

Hogyan kell a tejszínhabot a tortán szép egyenletesne eloszlatni?

Figyelt kérdés

Holnap tortát csinálok és az egész tortát, az oldalát is szeretném vele beteríteni, egyszerű késsel már próbáltam simára de nem lett annyira szép a széle..s teteje még talán oké mert még nyomózsákkal majd díszítem, legalábbis remélem megtalálom itthon :D ilyen rózsákat v egyéb díszítést cukrászdában is lehet venni?


Még egy kérdés.

Ha nem találok Hulala tejszínhabot, milyet ajánlotok, ami nem is esik szét?



2012. nov. 29. 16:03
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem van ilyen műanyag jégkaparó a hűtőhöz (azt hiszem ) azzal szépen el lehet simítani a habot, krémeket. de létezik habsimító lapát is, de gondolom neked sincs ilyesmi kéznél:)

Hulalát fogsz kapni, de az Oké habmester is nagyon jó, és Millit is láttam már.

2012. nov. 29. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Kend fel ahogy sikerül, de jó vastagon, azután fogj egy süteménylapátot (az biztos lesz otthon, mert gondolom habkártya meg nem :) )az jó széles és lapos és határozott mozdulattal húzd körbe az oldalán.Ami felesleges azt lehúzza.Ismételd meg még 1x 2x de sokat ne simogasd mert akkor sok habot visszaszedsz és kezdheted előlről.A tetejét ezután simítsd el.

Igen lehet kapni marcipán vagy cukor virágokat nem csak cukikban hanem nagyobb boltokban is.

Hullala helyett van milli vagy megle habmester...szerintem mind a kettő jobb ízű mint a hullala.Az borzalom műízű...nekem.

2012. nov. 29. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
én csak a hulaláról hallottam h az a legjobb, nem esik szét, am sztem még nem is ettem olyat :)
2012. nov. 29. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az Oké habmester jobb ízű, mint a Hulala, olcsóbb is, az állaga pedig ugyanaz. A torta szélét én úgy szoktam díszíteni, hogy nyomózsákkal hosszában húzok csíkokat az oldalára a tetejétől az aljáig, így nem sima, hanem bordás, de szerintem így is szép és főleg szabályos lesz. Csak arra kell ügyelni, hogy a csíkok között ne maradjon rés. Marcipán díszt lehet kapni cukrászdában és nagyobb boltokban is. Sok sikert. Esetleg, ha érdekel, hogy néz ki a nyomózsákkal csíkozott oldal, akkor linkelek képet neked. :)
2012. nov. 29. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A milli és a megle habmester ugyan az mint a hullala, növényii habkrém.Mégis valahogy a hullala valahogy tapadósabb, mű ízűbb, de mindegyik szépen megtartja magát, sőt állás után tovább keményednek, szóval ne, fog összeesni a habod.

A nyomózsákos módszer nagyon jó, tényleg szépen meg lehet úgy csinálni a torta oldalát, de ahogy én írtam sem nehéz, és ha nem vagy vele mégsem elégedett akkor fogj egy villát és alulról fölfele húzva szépen bordázd körbe.Én régebben amikor még kezdő voltam így csináltam. :)

második voltam

2012. nov. 29. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
hát nem lett a legszebb de sztem csúnya sem lett :D nem hulalaval csináltam hanem 3 habportból, nem esett össze sztem, meg el is fogyott egy nap alatt :)
2012. dec. 4. 18:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!