Hogyan kell a tejszínhabot a tortán szép egyenletesne eloszlatni?
Holnap tortát csinálok és az egész tortát, az oldalát is szeretném vele beteríteni, egyszerű késsel már próbáltam simára de nem lett annyira szép a széle..s teteje még talán oké mert még nyomózsákkal majd díszítem, legalábbis remélem megtalálom itthon :D ilyen rózsákat v egyéb díszítést cukrászdában is lehet venni?
Még egy kérdés.
Ha nem találok Hulala tejszínhabot, milyet ajánlotok, ami nem is esik szét?
nekem van ilyen műanyag jégkaparó a hűtőhöz (azt hiszem ) azzal szépen el lehet simítani a habot, krémeket. de létezik habsimító lapát is, de gondolom neked sincs ilyesmi kéznél:)
Hulalát fogsz kapni, de az Oké habmester is nagyon jó, és Millit is láttam már.
Kend fel ahogy sikerül, de jó vastagon, azután fogj egy süteménylapátot (az biztos lesz otthon, mert gondolom habkártya meg nem :) )az jó széles és lapos és határozott mozdulattal húzd körbe az oldalán.Ami felesleges azt lehúzza.Ismételd meg még 1x 2x de sokat ne simogasd mert akkor sok habot visszaszedsz és kezdheted előlről.A tetejét ezután simítsd el.
Igen lehet kapni marcipán vagy cukor virágokat nem csak cukikban hanem nagyobb boltokban is.
Hullala helyett van milli vagy megle habmester...szerintem mind a kettő jobb ízű mint a hullala.Az borzalom műízű...nekem.
A milli és a megle habmester ugyan az mint a hullala, növényii habkrém.Mégis valahogy a hullala valahogy tapadósabb, mű ízűbb, de mindegyik szépen megtartja magát, sőt állás után tovább keményednek, szóval ne, fog összeesni a habod.
A nyomózsákos módszer nagyon jó, tényleg szépen meg lehet úgy csinálni a torta oldalát, de ahogy én írtam sem nehéz, és ha nem vagy vele mégsem elégedett akkor fogj egy villát és alulról fölfele húzva szépen bordázd körbe.Én régebben amikor még kezdő voltam így csináltam. :)
második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!