Télapóra valami kézzel készített édességgel (nem torta vagy süti) szeretném meglepni a páromat. Ötletek?
A bolti mikuláscsokikat nem szereti igazán, viszont a kézzel készített dolgoknak mindig nagyon örül.
Nem kell télapó meg rénszarvas meg tökömtudjamilyen alakúnak lennie, csak jól kinézőnek és nagyon finomnak.
Ismétlem: nem tortát vagy sütit keresek, most is van itthon muffin, meg amúgyis minden hétvégén sütök sütit. Valami bonbon, trüffel, stb. szerűségre gondolok, ami jól néz ki de nem egetrengetően macerás.
Ami van hozzá itthon: fehér csoki, étcsoki, sima csoki, tortabevonó, tej, tejszínhab és habtejszín, cukor, porcukor, baj, margarin, rendes és rendetlen kakaó (cukrozott és cukrozatlan:), pudingporok (azt hiszem csokis és vaníliás is), színes egérszar (tudjátok, tortadísz), tortabevonó, lekvár, vanília-narancs-és rumaroma, dió és természetesen liszt, stb.
NAgyon örülnék ha tudnátok olyat írni, amit már próbáltatok, és kijön ezekből a hozzávalókból :)
ha van szilikon formád, fincsi bonbonokat készíthetsz
Nem szilikonos, de van rendes jégkocka formám illetve van 1-2 megmaradt bonbonos puha műanyagforma is. Abba mehet?:)
(Ilyesmit még sosem csináltam, de egyébként jól sütök-főzök)
Úúú köszi az elsőnek meg a másodiknak is nagyon:)))
A blogon tényleg nagyon profi receptek vannak... de körülnéztem nosaltyn is jobban a kategóriában, ott is találtam még egy csomó jót! Remélem beválnak :)
Én egyszerűbben szoktam készíteni.
Apró papírkosárkákat félig öntök olvasztott tej vagy keserű csokival. A közepükbe teszek: rumosmeggyet,egy pici rummal; diót, mogyorót, mogyorókrémet, ribizli lekvárt, tortazselét, narancsgerezdet, kandírozott gyümölcsöt, stb. amihez éppen kedvem van.
A hűtőben megdermesztem. Majd a tetejére öntök olvasztott fehér csokit. Erre csorgatok a barna csokiból, vagy apró cukrot teszek rá.
Vannak fém formáim. Ehhez a csokiba keverek darált diót, mandulát, mákot,gesztenyét. A formákat megtöltöm és a fagyasztóba teszem, amíg megszilárdul. Akkor könnyen kitudom belőlük borítani.
Én mindenképpen tej, cukormentes dolgokban gondolkodnék.
Lehet készíteni otthon csokoládét kakaóporból, mézből/xilitből (a mézet mindenki döntse el magának mennyire cukros, alapvetően a méz azért cukornak számít) kókuszzsírból vagy kakaóvajból és vaníliából.
Láttam egy 'paleós' Nutella receptet, azt írták más mint a Nutella de 1. egészséges 2. nagyon finom. Neten biztos megtalálható. Én nagyon örülnék egy üveg ilyen csokoládés házi mogyorókrémnek..
Amiket írtál hozzávalókat, hagyományos cukor, tej, csoki.. hát ezekből mondjuk nagyon sok finomságot ki lehet hozni, ha történetesen fogyasztotok tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!