Szerintetek ennel a tortanal szamit hogy cukor vagy nadcukor? Kulonbozik vlhogy?
CSOKIS VANÍLIÁS GESZTENYETORTA
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 12,5 dkg nádcukor, 15 dkg liszt, 15 dkg étcsokoládé (vagy csokoládépasztilla), 12,5 dkg vaj, csipet só, 1 mk szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékekhez: 50 dkg mascarpone (vagy 5 dl tejszín), 50 dkg gesztenyemassza, 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 2 ek porcukor (nádcukorból)
PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE
A piskótához válasszuk szét a tojásokat.
A fehérjékből csipet sóval verjünk kemény habot.
Közben közepesen meleg vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét a vajjal.
A tojások sárgáját verjük kemény krémmé a cukorral.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával.
A sárga krémbe keverjük bele a vajas csokoládét, majd a lisztet is. Ezt a robotgéppel is elvégezhetjük.
Majd már fakanál segítségével, keverjük bele a tojáshabot a masszába nagyon óvatos, és lassú mozdulatokkal.
Egy 28 cm átmérőjű (de akár nagyobbat is lehet) tortaformát béleljünk ki alul, és körbe sütőpapírral.
Majd ebbe öntsük bele a masszát, amit előmelegített sütőbe helyezzünk bele.
Miután betettük a sütőbe a tésztát, tekerjük le a hőfokot 150-160 fokra.
10 percig simán, majd további 30 percet pedig egy sütőpapírral lefedve süssük a tortát.
Ha készen van, távolítsuk el a papírokat, majd fordítsuk meg a tortalapot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémeket.
A nádcukor semennyivel nem egészségesebb, az egészséghívők sajnálatára pont tök ugyanabból a szacharózból áll, mint a répacukor, mindössze annyi, hogy nem szokták annyira finomítani, utókezelni, emiatt durvább szemű, nagyobb kristályai vannak, és ahhoz képest, hogy kevesebbet foglalkoztak vele, jóval drágábban adják - a sok egészségdroid meg be is nyalja, és meg is veszi jó drágán.
Az hogy nád, vagy répa, egyszerűen aszerint különbözik, hogy mi terem meg jobban/gazdaságosabban az adott vidéken, ahol termelik/készítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!