Hogyan tároljam a sárgarépát, hogy minél később fonnyadjon meg?
Ha megpuhul, nagyon nehéz meghámozni...
Arra az első alkalommal rájöttem, hogy a zacskóban nem szabad hagyni, mert megpenészedik.
De ezen kívül..? Érdemes hűtőbe tenni? Vagy csak hűvös helyre?
Aki panelban lakik:
- a zöldséges doboz alját hagyományos ujságpapírral béleld, erre egy sor répa-gyökér, majd ismét újságpapír és erre jöhet a következő sor répa-gyökér. Ez esetben a hagyományos újságpapír beszívja a nedvességet, de hetente-kéthetente a papírt cserélni kell
- felpucolod, és berakod a fagyasztóba (én egy részét karikára szelve, másik részét hosszába darabolva, és répát-gyökeret összekeverve rakom a zacsiba). Főzés közben annyit törsz le belőle, amennyire szükséged van, a többi mehet vissza.
Arra vigyázni kell, hogy mindig csak forrásban levő vízbe, vagy felforrósított zsiradékba (olajba) rakd bele, akkor megmarad az eredeti, nyári állaga.
Papírzacskóban (multiknál a kenyeresnél szokott lenni )teszem a kilónál nem többet a hűtő dobozába.amikor veszek ki belőle átnézem, ha kell levágom a végeket, mert van, amikor még a hűtőben is hajtani kezd.viszont kemény marad, pucolni könnyű.
ha nagyon jó áron van, és esetleg többet veszek, én is konyhakészre vágva lefagyasztom.
tényleg könnyen le lehet választani annyit, amennyi éppen kell. állaga tökéletes megfőzve is.
"...de hetente-kéthetente a papírt cserélni kell."
Nekem ha két hetet kibír, az már tökéletes. :)
Mindenkinek köszönöm a választ!
:D
No igen, leginkább másfél hét volt, de akkor már cserélni kellett a papírt.
Ezért aztán ráálltam arra, hogy mindig csak kb. annyit vásároltam, ami egy hét alatt elfogyott, romoljon a zöldségesnek, ne nekem.
Amióta van fagyasztóm, azóta októberben (amikor felszedik a zömét, akkor a legolcsóbb) bevásárolok több kilót, felpucolom, bezacsizom, tavaszig el vagyok látva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!