Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tároljam a sárgarépát,...

Hogyan tároljam a sárgarépát, hogy minél később fonnyadjon meg?

Figyelt kérdés

Ha megpuhul, nagyon nehéz meghámozni...

Arra az első alkalommal rájöttem, hogy a zacskóban nem szabad hagyni, mert megpenészedik.

De ezen kívül..? Érdemes hűtőbe tenni? Vagy csak hűvös helyre?


2013. jan. 16. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Homokba szokták tenni ott nem fonnyad meg!
2013. jan. 16. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi hűvös helyre szoktuk tenni a kamrába. Van zöldséges fonott kosarunk is, a hagymát, répát ilyeneket abban tároljuk.
2013. jan. 16. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Aki panelban lakik:

- a zöldséges doboz alját hagyományos ujságpapírral béleld, erre egy sor répa-gyökér, majd ismét újságpapír és erre jöhet a következő sor répa-gyökér. Ez esetben a hagyományos újságpapír beszívja a nedvességet, de hetente-kéthetente a papírt cserélni kell

- felpucolod, és berakod a fagyasztóba (én egy részét karikára szelve, másik részét hosszába darabolva, és répát-gyökeret összekeverve rakom a zacsiba). Főzés közben annyit törsz le belőle, amennyire szükséged van, a többi mehet vissza.

Arra vigyázni kell, hogy mindig csak forrásban levő vízbe, vagy felforrósított zsiradékba (olajba) rakd bele, akkor megmarad az eredeti, nyári állaga.

2013. jan. 17. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
A megfonnyadt (megpuhult) zöldséget és krumplit is előző este hidegvízbe raktuk, reggelre megszívták magukat vízzel, és akkor még viszonylag könnyen tudtuk pucolni.
2013. jan. 17. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
tupperes doboz, egyébként én meg veszek egy kilót többnyire és szeletelve vagy karikázva le szoktam fagyasztani
2013. jan. 17. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Papírzacskóban (multiknál a kenyeresnél szokott lenni )teszem a kilónál nem többet a hűtő dobozába.amikor veszek ki belőle átnézem, ha kell levágom a végeket, mert van, amikor még a hűtőben is hajtani kezd.viszont kemény marad, pucolni könnyű.

ha nagyon jó áron van, és esetleg többet veszek, én is konyhakészre vágva lefagyasztom.

tényleg könnyen le lehet választani annyit, amennyi éppen kell. állaga tökéletes megfőzve is.

2013. jan. 17. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

"...de hetente-kéthetente a papírt cserélni kell."

Nekem ha két hetet kibír, az már tökéletes. :)


Mindenkinek köszönöm a választ!

2013. jan. 17. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:

:D

No igen, leginkább másfél hét volt, de akkor már cserélni kellett a papírt.

Ezért aztán ráálltam arra, hogy mindig csak kb. annyit vásároltam, ami egy hét alatt elfogyott, romoljon a zöldségesnek, ne nekem.

Amióta van fagyasztóm, azóta októberben (amikor felszedik a zömét, akkor a legolcsóbb) bevásárolok több kilót, felpucolom, bezacsizom, tavaszig el vagyok látva.

2013. jan. 17. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!