Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mely etelek NEM fagyaszthatok le?

Mely etelek NEM fagyaszthatok le?

Figyelt kérdés
34 hetes kismama vagyok es a szules elott szeretnek jo par etelt lefagyasztani. Nem tudom van-e szabaly erre.
2009. aug. 23. 13:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lefagyasztani mindent lefagyaszthatsz, a kérdés, hogy felolvasztás után fogyasztható-e.

Természetesen a frissensültek, rántott dolgok (rántva) nem lesznek jók, A répa állaga (pl. ha levest fagyasztasz le) megváltozik, de még ehető.

Tehát leveseket, egytálételeket nyugodtan fagyassz.

2009. aug. 23. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
a krumplis ételek sem túl jók.
2009. aug. 23. 13:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Rántott dolgokat úgy tudsz lefagyasztani, hogy csak bepanírozod, nem kisütve.

Krumpli, répa nem lesz jó, de levest tudsz lefagyasztani, csak ezek nélkül (csak lé és hús).

2009. aug. 23. 15:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Ezeket nem is akartam lefagyasztani, inkabb olyanokra gondoltam, mint hazi szilvasgomboc, derelye, levesek, tesztaszosz....Foleg mert Londonban elek es imadom ezeket!
2009. aug. 23. 16:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Olyan étel, amiben rántás van, kiengedés után csomós, kásás lesz.Le lehet fagyasztani, és meg is lehet enni, de nem olyan, mintha frissen készítenéd el. (Ilyenekre gondolok pl.: krumplifőzelék, spenót...)

Üdv!

2009. aug. 23. 16:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Asszem anyum szokott gombócot és derelyét lefagyasztani. De nem úgy főtten, hanem amikor a nyers tésztába "becsomagolja" a szilvát, lekvárt, akármit, úgy fagyasztja le. Ha pedig kell, kiveszi,megfőzi(úgy,még fagyasztott állapotban) és kész. derelye dettó. Levest is szoktunk. Például halászlét mindig, mert imádom:D
2009. aug. 24. 17:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nudlit, gombócot én is fagyasztok le (a túrósat még nem próbáltam, de szilvásat, lekvárosat igen).

Frissen, mikor megcsinálom, műanyag tálcán egymás mellé teszem, berakom a fagyóba.

Mikor megfagy, egyszerűen beleseprem a kezemmel a zacskóba.

2009. aug. 24. 23:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Ha jol tudom a gombas etelek ill. tejszinesek nem jok lefagyasztva, de derelye szerintem ok ill. turo. Juhturot szoktam es kivalo.
2009. aug. 25. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!