Házi joghurtot és tejszínt készített már valaki?
Azért érdekel mindkettő, mert az ünnepre joghurt tortát akarok készíteni és mindezt pénztárca kímélő módon.
Olvastam, hogy a forralt tejbe teszik az élőflórás joghurtot, de próbálta-e már valaki? Ha házi tej van, akkor házi tejszín is a joghurt tortához, de pl. le lehet-e fagyasztani a tejszínt, vagyis kiolvadás után ugyanolyan értékű-e? És főleg, fel lehet-e verni tejszínhabnak? Nem akarok pofára esni az ünnep előtt. A házi tejföl kb. 30% zsírtartalmú, a bolti alacsonyabb. Szerinetetek arányosan kevesebbet kell belőle hozzá adni, vagy ugyanannyit?
Tejszínt nem tudsz otthon készíteni, mert ahhoz nagyon sok házi tej kellene. A tejszínt nem lehet lefagyasztani, csak felforralni, majd lehűteni. Ekkor keményebb habot lehet belőle verni.
Joghurtot így készíthetsz:
Egy liter házi, vagy magas zsírtartalmú tejet megmelegítesz kb. 50 fokosra. (Ne legyen melegebb). Beleöntesz egy kispohár élőflórás joghurtot, és elkevered. Egy éjszakára a hűtőbe teszed, másnap ehető. Ha ebből félreteszel egy decit, akkor ezzel készítheted a következő adagot.
Ha enni akarjátok, akkor keverhetsz bele friss vagy fagyasztott gyümölcsöt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!