Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért esik szét a daragaluskám...

Miért esik szét a daragaluskám? Túl lazára keverem?

Figyelt kérdés
2009. aug. 17. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tojást tettél bele? Én egy picike vajat, vagy zsírt is szoktam. Hagyd 20 pecig pihenni és ne legyen se túl sűrű, se túl laza. A sót ki ne hagyd belőle!
2009. aug. 17. 18:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni, hogy milyen recept alapján csinálod - csak akkor lehet hozzá valamit mondani.

Az én receptem: 1 tojást felverek, kikeverem 1 ek zsirral vagy vajjal, és annyi grizt teszek hozzá, hogy éppen még lehessen villával nyomkodni - ekkor teszek hozzá még 2 ek hideg vizet és ezzel is összedolgozom. Fél óra múlva szaggatom a levesbe. Eddig még mindig sikerült - próbáld ki te is, ha gondolod.

2009. aug. 17. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy kanálnyi liszt segitett a probléma megoldásában. Azóta mindig ehhez a trükkhöz folyamodok, és igy nem fől szét. Ja, és liszt-ize sem lesz!
2009. aug. 17. 18:39
 4/6 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a daragaluskát és a turógombócot minimum 2 órára be kell tenni a bekeverés után, hogy bedagadjanak a daraszemek, és ekkor nem fog szétesni.
2009. aug. 24. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

egy tojás, bele kis so vagy vegeta, zeller aprora, foghagyma aprora vagy krém, és ami a lényeg hogy kell bele egy késhegynyi szodabikarbona. puha lesz meg jo nagy és nem fog szétesni, ja dara annyi amennyit felvesz és hagyd kb fél orát állni .nekem bevállt

se kell a szodabikarbona minden képpen..

2009. szept. 3. 17:39
 6/6 anonim válasza:
1 tojáshoz 3 evőkanál étolaj és 5 evőkanál búzadara.izesiteni só,fehérbors,vegeta. kb. 20 percet állni hagyni szaggatás előtt
2009. nov. 8. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!