A savanyú káposztát milyen edényben kell tárolni, hogy jóízű maradjon?
Figyelt kérdés
2012. nov. 24. 20:57
1/6 anonim válasza:
Gyakorlatilag bármiben, amivel nem lép reakcióba.
Üveg, műanyag, cserép, porcelán.
Hűtve tárold, különben elkezd penészedni, főleg műanyagban.
3/6 anonim válasza:
Hát, igen, az nem hátrány... különben minden savanyúkáposzta szagú lesz a hűtőben. :)
Ha valamit nem tudsz lezárni, folpackozd le néhány rétegben, alaposan. Alufóliát ne használj, azt szétmarja!
4/6 anonim válasza:
Talán a csavaros üvegben tárolt bírja pár napig,ha egy ki lé is van rajta. sokszor próbálkoztam, mindenféle edényben eltenni a hűtőbe, csak úgy csipegetni, mert nagyon szeretem, de pár nap után szinte mindenben beszürkül, ízét veszti, nem finom.Így, amikor főzök töltött, vagy székelykáposztát, egy üvegnyit elteszek a hűtőbe, de pár napnál tovább nem bírja így sem.lepedékes lesz, és nem túl jóízű.
5/6 A kérdező kommentje:
Én is ezt tapasztaltam, hogy csak pár napig áll el sajnos. Húsz dekát meg szégyellek venni :)
Talán valami kis fahordócskában kéne tartani?
2012. nov. 25. 21:31
6/6 anonim válasza:
Annak aki szereti a savanyú káposztát, szerintem érdemes betaposni, ha elfér a hordó. Mi kb 50Kg káposztát szoktunk elrakni minden évben, ilyen tájt (két hete raktuk el), és egész évben van káposzta, a spájzban eláll a hordó, amikor kell, csak ki kell venni az adagot. Nem penészedik, nem pimpósodik finom friss :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!