Vasárnapra akarok valami egyszerűt sütni (édeset) mit süssek?
Rakott palacsinta
Hókifli
Kakaós csiga
Meggyes piskóta
Kókuszgolyó
Linzer
Intelligens krémes.
Én ezt szoktam sütni, ha nincs időm. Nagyon finom.
Van egy finom családi receptem, szívesen megosztom Veled.kicsit hosszú leírni , de elkészíteni egyszerűbb.
tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor,4 tojás, 3 ek. méz
10 deka durvára vágott dió, egy sütőpor.
a tojásokat szétválasztjuk, afehérjéket egy kis cukorral nagyon keményre verjük.
a sárgákat összekeverjük a mézzel, a liszttel, sütőporral, dióval, majd belekeverjük a kemény habot, szépen óvatosan, hogy ne törjük össze.
sütőpapíros tepsibe (enyém kb 38x25-ös)elsimítjuk és kb 280 fokos előmelegített sütőben megsütjük. villával meg kell szúrni nem ragacsos-e a közebe . kb 25-30 perc, de figyelni rá, mert a méztől könnyen barnulhat.
bvizes ruhára tesszük a tepsit és hagyjuk hűlni a tésztát.
krém: 5 deci tejben 5 púpozott ek. búzadarát megfőzünk, jó sűrűre, majd kihűtjük teljesen. nem baj, ha nagyon kemény.
25 deka margarint 25 deka cukorral, 2 van. cukorral jól kikevereünk , majd a kihűlt darával géppel alaposan összedolgozzuk.
a szép fehér stabil krémet rákenjük a kihűlt tésztára, villával csíkosra húzzuk.
egy tábla csokibevonót felolvasztunk, teszünk bele egy kanál olajat, és a folyékony csokival , kanállal össze-vissza megcirmozzuk a tetejét.
lehet sima csikomázt is rátenni, de akkor a krém tetejét vizes kanállal simára kenjük el.
Rendkívül finom látványos sütemény.
ha kipróbálod, nem bánod meg.
ja még úgy is szoktam, hogy a krémbe teszek 5 csokis kapucinóport, de ekkor 5 dekával kevesebb cukrot.
ez is isteni finom.
"Banán farka" nagyon egyszerű :D
Banánokat meghámozod, csokimázat csinálsz, bevonod vele a banánt és leszórod mandulával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!