Tepsis krumoplit akarok baconbe gönygyölt virslivel mennyi edeig és hány fokon süssem? Sos
Együtt akarod sütni?
Az én javaslatom: Cikkekre vágott krumplit tegyél már lobogó vízbe 6-7 percre, majd vedd ki, terítsd szét egy konyharuhán. Várd meg, hogy picit kigőzölje magát, megszáradjon, majd fűszerezd. Só, bors, bármilyen zöldfűszer is mehet, grillfűszer, magyaros, akármi, csak por állagú legyen. Vajazz kis vastagon egy tepsit, szórd bele a krumplit, dobj mellé néhány 1-2 cm-es vajkockát, fedd le alufóliával, és alul vagy középen süsd olyan 180 C°-on.
Amíg sül, a virsliket vágd ketté, és minden fél virslit hosszában vágj el, csaknem teljesen, de maradjon egyben. Tegyél beléjük a mélyedésbe sajtot és bacont, a maradék bacon majd rá/köré mehet. Amikor már teljesen megpuhult a krumpli, szedd le a fóliát és tedd rá a virsliket, bacont. Ha kevés a zsiradék, még néhány vajkocka mehet rá, de a baconból is ki fog sülni. Keverhetsz a krumpli közé valami gyümölcsöt is felkockázva, alma, körte, szilva, narancs, eper, banán, ribizli - szinte bármi lehet, bár almával a legjobb talán, ribizlivel, eperrel, cseresznyével viszont szebb :) Akár többfélét is lehet. Süsd még kb 220 fokon pár percet, amíg színt kap a krumpli, a sajt, a bacon.
Mi szeretjük így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!