Meddig kelkl a frissen töltött kolbászt füstölni? 3-5 napot irnak, de azt én soknak tartom.
3-5 napot írnak, ha előtte a megfelelő szárítás-levegőztetés folyamatán átment a frissen töltött kolbász.
(Valamikor édesapám csinálta, persze nem figyeltem oda, hogy mit mennyi ideig tarott a füstön, az biztos, hogy nem 1-2 napig)
Most beleolvastam a Wiki-oldalba, (legörgetve a füstölésig), ott azt írja, hogy van külön lassú-füstölési eljárás, és a gyors-füstölés, de mindkettő előtt egy bizonyos ideig a kolbászt levegőztetni (szárítani) kell.
Inkább keress olyan "szakembert", aki ezt gyakorlatból ismeri, mert még az sem mindegy, milyen fát, fűrészport rak a tűzre ahhoz, hogy a húsáru ízét ne károsítsa.
Mi is a kifagyott kolbászt legalább egy hétig füstöltük lassú füstön.
A sonkákat pedig 2 hétig is.
Atyaisten egy hét? Mit csináltok kátrány kolbászt?
Egy napig hidegen szárítani, két nap füst (de naponta csak kb. 6 órát égetni, a többi csak a hideg füstös füstölőben), még két napig hagyni a füstölőben szikakadni.
És csak gyertyánfával vagy bükfával (fűrészporral). A puhafák büdösek. A fenyő kormos.
Egy hét? Úrr isten! :D
4-5 óra hossza füstölő helyiségben.
Minden évben füstölünk!
De az is lényeges hogy milyen anyaggal füstölsz.
És mekkora lángot adsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!