Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vettem csípős kolbászt. Ki...

Vettem csípős kolbászt. Ki lehet belőle főzni a csípős ízt?

Figyelt kérdés

Krumplileveshez vettem a kolbászt, de nem figyeltem, illetve nem kérdeztem meg, hogy csemege, vagy csípős kolbász-e. Sajnos csípős volt, amit én nem nagyon szeretek.

Mennyire lesz csípős a krumpli levesem, ha ezt bele főzöm? Ki lehet valahogyan szedni belőle főzéssel a csípős ízt, vagy legalább lehet enyhíteni?



2012. márc. 25. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Add oda valakinek, aki szereti a csipöset, mert "kiszedni" belöle nem lehet, söt fözéskor csak még erösebb lesz.
2012. márc. 25. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Nemigazán. Ha mielőtt beleteszed a levesbe, átforralod tiszta vízben, ha megy is ki a csípősségéből valamennyi, az íze biztosan mind kifő, utána már a levesben nem sok íze lesz.

Talán venne el, ill. tompítaná egy tejfölös habarás, de tökéletesen az sem veszi ki.

Cseréld be szomszédasszonynál!

2012. márc. 25. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nem lehet
2012. márc. 25. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igaz az előző komment, "kiszedni" nem lehet a csípősséget. Viszont ha jó adag tejfölt teszel a tányérba, és arra szeded a forró levest, isteni finom lesz, és kicsit selymesíti a csípősséget. A végén rájössz, hogy a csípős kaja isteni, ha módjával csinálják, csak megszokás kérdése. A tejföl azért enyhít rajta, amiért a betonerős paprikákat csumára zabáló mexikóiak tejet isznak rá: egyedül a tejben, tejtermékben van benne az az anyag, ami a csípős paprikák erejét adó kapszaicint, ami evéskor rárakódik a nyálkahártyára, ezért "csíp", képes leoldani onnan. Hmmm, egy jó tányér csípős kolbászos krumplilevesre most beneveznék:-))
2012. márc. 25. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kiszedni nem lehet.
2012. márc. 25. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Annyira nem lesz csípős, hogy ne bírd megennia levest.


Simán belefőzheted!


Ez nem olyan mintha egy zöldpaprikát raknál bele,

vagy 2 kanál erőspistát, amiket ugye önmagukba többnyire lehetetlen megenni, de a kálbászt meg nem!!


Csak gondolkodni kéne, de kérdezni gyorsabb... ;)

2012. márc. 25. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Van egy vegyület, a kapszaicin, ami felelősért a csípősség érzéséért, ugyanis ingerel.A vízben nem oldódik(ezért fölösleges a csípőre vizet inni), viszont ez a kis vegyület nagyon kitartó, sem a fagyban, sem a hőben nem bomlik el..
2012. márc. 25. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem is kétszer főzd meg kolbászt. először, amiben megfőzöd sajna, de kiöntöd a levet, mert nem szereted, de utána már , ha beleteszed a levesbe a levest már nem fogja erőssé tenni. de a kolbász az erős marad...:(

egyébként nem olyan vaderősek ezek a kolbászok, hogy ehetetlenek lennének.

2012. márc. 25. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!