Mi a titka az omlós sült tarja sütésének? Adnátok tippeket?
Figyelt kérdés
2012. nov. 10. 17:47
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez jól hangzik, megfogadom!
2012. nov. 12. 10:55
12/15 anonim 



válasza:





Életemben másodjára sütöttem kacsacombot, most kacsamellet is. Első alkalommal olyan szíjas, kemény lett a comb, hogy a maradékot a kutya ette meg. Azt hittem, sose csinálok többet. Aztán Márton napján bátorságot gyűjtöttem, a multinál is gyönyörű darabokat kínáltak. Először fent a tűzhelyen megpirítottam mindkét oldalukat, aztán kis narancsos vízzel pároltam lefedve 40 percig, aztán betettem tepsibe,lefóliáztam és csak 2-es fokozaton sütöttem 40 percig, majd levéve a fóliát, felcsavartam a lángot, s 10 perc alatt szép színt kapott.A férjem szája legörbedt a hírre, hogy kacsa lesz. Biztos emlékezett a régi élményre, de most úgy kelt fel az asztaltól, hogy ez nagyon-nagyon finom volt. Lehet, a kacsának is köszönhető,mert zsenge kis jószág lehetett szegény, de megérte a 3 fázisú munkafolyamaton át tartó pepcselés:)
13/15 anonim 



válasza:





A fűszer:só, mustár bors. Állni hagyom kb 1 órát. Tesibe zsír, arra a hús esetleg hagyma és egy kis víz. Fóliával lefedve sütőbe takarékon. Amikor puha leveszed a fóliát és nagyobb lángon színre sütöd( nem égeted) Sok sikert!:)
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
2012. nov. 13. 19:35
15/15 anonim 



válasza:





Jók a válaszok nagyon, annyit tennék hozzá, hogy először mindig hirtelen kérget kell rá sütni, hogy a természetes nedvességet bezárjuk, és utána jöhet a fedő alatt párolás+pirosra sütés fázis (mint a kacsánál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!