Mi a titka az omlós sült tarja sütésének? Adnátok tippeket?
lekell fedni a tepsit:)
Én úgy csinálom hogy só,bors,krumpli,hagyma,rá a husit.
lefedem 1 órára kb,aztán fél órát fólia nélkül:)
isteni finom,omlós,hmm :D
Amit fentebb írtak, zsiradékkal kikent tepsibe tenni a besózott szeleteket (esetleg pácolva elő nap )és egy pici vizet aláöntve szorosan lefóliázva kb 1 órát sütni közepes lángon. ekkor megnézni, megfordítani, a puhaságtól függően még tovébbsütni visszafóliázva, vagy kitakarva megpirítani, de ügyelve, hogy ne száradjon ki.
ha teljesen puha, a pirulásnak kb 10 perc már elég.
Ami a páromnak bevált:
1,5-2 centis szeletek, nagyon enyhén megklopfolva;
lábosban rengeteg zsírral /legalább bőven ellepje/, sok szálasra vágott hagymával süti legalább másfél órát;
fedő nem kell rá, mert a hagyma sok vizet ereszt, amit el kell főzni;
kitűnő zsíroskenyér is lesz belőle;
Mi a húst előre bepácoljuk, fűszerezzük stb.
Aztán vagy serpenyőben sütjük vagy tepsiben, de mindig puha, omlós lesz a hús.
Sőt amikor grillezzük szabad tűzön vagy tárcsán akkor is puha marad és nagyon finom lesz. :)
Teljesen mindegy, hogy tarja, vagy sertés, vagy baromfi...
ha a húst sütni akarod, először mindig beborítva párold puhára!!!!
Ha sütőben, akkor fóliával, és alatta egy pici vizet a husira, amitől puhulni tud
Ha fent a lángon, akkor födő alatt párold, amíg a husi meg nem puhul.
Amikor a husi már puha, akkor a borítást leveszed (fólia, vagy fedő), a hőmérsékletet (hőfokot, gázlángot) fentebb csavarod, és gyorsan-frissen megpirítod = pirosra sütöd a husi külsejét. Ezzel a módszerrel sosem fog száraz és rágós lenni a sült-husid!
Nem kell sokáig pirítanod, mert akkor valóban kiszárad!
Kedves Kérdező!
Ne az rögzüljön benned, hogy x órán keresztül kell párolni, hanem az, hogy "addig, amíg a hús meg nem puhul"
Gondolj bele, hogy van, lehet, hogy 5 éves vaddisznót, 3 éves kakast, vagy fél éves bolti-csirkét, esetleg egy "ma született bárányt" fogsz hozzá sütni.
Akármi van a fazekadban, (tepsidben), addig párold befedve, lefedve, amíg meg nem puhul. Esetenként meg kell szúrkálni villával, rögtön látni, érezni fogod, hogyan áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!