Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka az omlós sült...

Mi a titka az omlós sült tarja sütésének? Adnátok tippeket?

Figyelt kérdés
2012. nov. 10. 17:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én legalább két órát sütöm fólia alatt,és majdnem 3/4-es anélkül. Finom porhanyós mindig.
2012. nov. 10. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én pl páclében áztatom,aztán felkarikázott krumplira fektetem a szeleteket, amiket előtte vízzel leöblítek, és ezt a vizes páclevet locsolom a krumplira. Lefedem fóliával és így párolom 40 percig, majd fólia nélkül kap egy kis színt v. 15 percig. Így csoda puha és omlós a hús, a krumpli is különös ízű és még egy kis zaftban is tocsog.
2012. nov. 10. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Van még tipp? Az én husim icipicit rágós lett, én nem fedtem le a tepsit és 220 fonok sütöttem 1,5 órát.
2012. nov. 10. 18:08
 4/15 anonim ***** válasza:

lekell fedni a tepsit:)

Én úgy csinálom hogy só,bors,krumpli,hagyma,rá a husit.

lefedem 1 órára kb,aztán fél órát fólia nélkül:)

isteni finom,omlós,hmm :D

2012. nov. 10. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:

Amit fentebb írtak, zsiradékkal kikent tepsibe tenni a besózott szeleteket (esetleg pácolva elő nap )és egy pici vizet aláöntve szorosan lefóliázva kb 1 órát sütni közepes lángon. ekkor megnézni, megfordítani, a puhaságtól függően még tovébbsütni visszafóliázva, vagy kitakarva megpirítani, de ügyelve, hogy ne száradjon ki.

ha teljesen puha, a pirulásnak kb 10 perc már elég.

2012. nov. 10. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ami a páromnak bevált:


1,5-2 centis szeletek, nagyon enyhén megklopfolva;

lábosban rengeteg zsírral /legalább bőven ellepje/, sok szálasra vágott hagymával süti legalább másfél órát;

fedő nem kell rá, mert a hagyma sok vizet ereszt, amit el kell főzni;

kitűnő zsíroskenyér is lesz belőle;

2012. nov. 10. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jók, köszi még egyszer. Különösen az utolsó tetszik.:-)
2012. nov. 10. 19:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Mi a húst előre bepácoljuk, fűszerezzük stb.

Aztán vagy serpenyőben sütjük vagy tepsiben, de mindig puha, omlós lesz a hús.

Sőt amikor grillezzük szabad tűzön vagy tárcsán akkor is puha marad és nagyon finom lesz. :)

2012. nov. 11. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
47%

Teljesen mindegy, hogy tarja, vagy sertés, vagy baromfi...

ha a húst sütni akarod, először mindig beborítva párold puhára!!!!

Ha sütőben, akkor fóliával, és alatta egy pici vizet a husira, amitől puhulni tud

Ha fent a lángon, akkor födő alatt párold, amíg a husi meg nem puhul.


Amikor a husi már puha, akkor a borítást leveszed (fólia, vagy fedő), a hőmérsékletet (hőfokot, gázlángot) fentebb csavarod, és gyorsan-frissen megpirítod = pirosra sütöd a husi külsejét. Ezzel a módszerrel sosem fog száraz és rágós lenni a sült-husid!

Nem kell sokáig pirítanod, mert akkor valóban kiszárad!

2012. nov. 12. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Ne az rögzüljön benned, hogy x órán keresztül kell párolni, hanem az, hogy "addig, amíg a hús meg nem puhul"


Gondolj bele, hogy van, lehet, hogy 5 éves vaddisznót, 3 éves kakast, vagy fél éves bolti-csirkét, esetleg egy "ma született bárányt" fogsz hozzá sütni.

Akármi van a fazekadban, (tepsidben), addig párold befedve, lefedve, amíg meg nem puhul. Esetenként meg kell szúrkálni villával, rögtön látni, érezni fogod, hogyan áll.

2012. nov. 12. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!