Kedves kérdező!
Beleteszed az oldalasdarabokat a lábasba, kedved szerint fűszerezve. Annyi zsiradékot rakj rá, hogy egészen ne lepje el, azután 1,5-2 dl vizet önts rá. Tedd rá a fedőt, párold, amíg a víz el nem párolog, a hús puha nem lesz, majd a fedőt levéve süsd pirosra. Én így szoktam és isteni az íze, állaga. Kedvet is kaptam hozzá. Üdv és jó étvágyat!
Teszel a lábasba zsírt (Nem olajat). Beleteszed a húst,sózod,fokhagymát teszel hozzá. Öntesz alá
kevés vizet és lefedve sütöd. Ha kell pótolod a vizet. sülés közben. Ha a hús már puha,akkor zsírjára sütöd.
Tepsiben is így kell.
mi belerakunk 2-3 darab oldalast,kis zsírt,sót, fokhagymát egy sütőzsacskóba,
szúrunk a zacsin egy pici lukat ,fölül,
és a sütőben 220 fokon 45 percig sütjük,
isteni
Én is mindig nagy serpenyőben sütöm piros ropogósra az oldalast. fokhagyma, egészbors, ha van pár szem borókabogyó kerül a zsírba.
van amikor rakott oldalast csinálok, akkor ezt a ropogós husit kicsontozom, és héjában főtt krumplival, hagymával, összerakva, tejfölös tojással leöntve,reszelt sajttal a tetején a sütőben befejezem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
tarja helyett a két csontonként darabolt oldalas.
Igaz, három éve tetted fel a kérdést, de még jól jöhet:
- a feldarabolt -két bordás darabokra- oldalast annyi zsírban felteszed, amennyi ellepi;
- amikor elkezd sülni, akkor bőven megszórod szálasra vágott hagymával;
- fedő alatt addig sütöd, míg megpuhul;
- zsírjára sütöd, vigyázva a hagymára, nehogy megégjen;
- tetszőleges körettel fogyasztod;
- másnap a hagymás zsírt kenyérre kened, és paprikával.paradicsommal kitűnő vacsora;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!