Hogy készül a menzás milánói?
Anyukám szokott milánóit csinálni,de az úgy néz ki,mint a maggis milánói. "Se íze,se bűze". Ám a menzán olyan istenien csinálják. Megkérdeztem a konyhásnőt,de azt mondta, hogy úgy rendelik a kaját.
De gondolom, ti tudjátok,melyikre gondolok. Vagy keresek képet róla neten valahogy. Ak tudja,nem küldené el a receptjét,hogy anya megcsinálhassa?
KÖSZI :)
Hát nekem van annál egy sokkal finomabb receptem :)
Kis olajon (lehet oliva olaj) karamellizálsz kb. 3 evőkanál cukrot aztán megpirítod benne a kockára vágott hagymát, majd beleteszel egy kis konzerv sűrített paradicsomot, pép fokhagymát, sót, borst, oreganót, majorannát, 4-5 db babérlevelet majd egy konzerves darálthús, az egészet péppé darabolod fakanállal és utána teszel még hozzá vizet, hogy egy kicsit hígabb legyen, forrás után még hagyod párat rottyanni.Kb. ennyi
Nme ismerem a menzás receptet,de ott biztosan nem konzervhúsból főzik.
Az én receptem:
Zsíron ( az olaj rákkeltő ) hagymát megdinsztelek,ráteszek fél kiló darált disznóhúst.Só,bors,kiskanál kakukkfű,oregánó,felöntöm vízzel és kevergetve párolom.Kb.15 perc múlva öntök rá ketchupot, és készrefőzöm.Lehet fele disznó,fele marhahús,vagy a disznóhoz pulykahús is.
Igen, tehetsz bele ízlés szerint gombát is, akkor milánói lesz, ha nem teszel bele, az bolognai :)
(első válaszoló)
Ezek is nagyon finomak: (mondjuk én nem füstölt sonkával csinálom, hanem gépsonkát szoktam bele darabolni, de nagyon fincsi így is.)
És sok sok sajt a tetejére, úgy, hogy még forró a tészta és ráolvad, de a tepsiben/jénaiban utósütős változat is nagyon jó!
Én szoktam néha maggisat/knorrosat is csinálni, ha nincs éppen rendes konyha a közelemben, vagy kevesebb az időm, de nekem azoknak mindig van egy olyan "zacskós" mellékíze, ami miatt azért nem tökéletes a dolog.
Jah és még valami: ha van mondjuk a kertedben eszméletlenül érett, már szinte kirepedt paradicsom, a csumáját és a héját kiszedve azt is belefőzheted, nagyon finom! De csak a tutituti érettből jó!
Nálunk így:Megveszik a lehető legzsírosabb makarónit.Mellé a legzsírosabb darált disznó húst.Hozzáadnak általuk hígított paradicsom sűrítményt.Rá megy a 100% zsíros sajt.Ja,meg 2 merőkanál olaj hozzá és kész!
Jó étvágyat!
"Megveszik a lehető legzsírosabb makarónit"
XDXD Besírok. Atyavilág...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!