Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készül a menzás milánói?

Hogy készül a menzás milánói?

Figyelt kérdés

Anyukám szokott milánóit csinálni,de az úgy néz ki,mint a maggis milánói. "Se íze,se bűze". Ám a menzán olyan istenien csinálják. Megkérdeztem a konyhásnőt,de azt mondta, hogy úgy rendelik a kaját.

De gondolom, ti tudjátok,melyikre gondolok. Vagy keresek képet róla neten valahogy. Ak tudja,nem küldené el a receptjét,hogy anya megcsinálhassa?

KÖSZI :)


2009. aug. 12. 10:54
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Hát nekem van annál egy sokkal finomabb receptem :)


Kis olajon (lehet oliva olaj) karamellizálsz kb. 3 evőkanál cukrot aztán megpirítod benne a kockára vágott hagymát, majd beleteszel egy kis konzerv sűrített paradicsomot, pép fokhagymát, sót, borst, oreganót, majorannát, 4-5 db babérlevelet majd egy konzerves darálthús, az egészet péppé darabolod fakanállal és utána teszel még hozzá vizet, hogy egy kicsit hígabb legyen, forrás után még hagyod párat rottyanni.Kb. ennyi

2009. aug. 12. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi!Ezt ki fogom próbálni :) Bár a leírásból is egész finomnak tűnik :D
2009. aug. 12. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd írj mindenképp, hogy milyen :)
2009. aug. 12. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Nme ismerem a menzás receptet,de ott biztosan nem konzervhúsból főzik.

Az én receptem:

Zsíron ( az olaj rákkeltő ) hagymát megdinsztelek,ráteszek fél kiló darált disznóhúst.Só,bors,kiskanál kakukkfű,oregánó,felöntöm vízzel és kevergetve párolom.Kb.15 perc múlva öntök rá ketchupot, és készrefőzöm.Lehet fele disznó,fele marhahús,vagy a disznóhoz pulykahús is.

2009. aug. 12. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A menzásban mindig van gomba is! És szerintem azt még tepsiben meg is szokták sütni valamennyire.
2009. aug. 12. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tehetsz bele ízlés szerint gombát is, akkor milánói lesz, ha nem teszel bele, az bolognai :)


(első válaszoló)

2009. aug. 12. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Ezek is nagyon finomak: (mondjuk én nem füstölt sonkával csinálom, hanem gépsonkát szoktam bele darabolni, de nagyon fincsi így is.)


[link]

[link]


És sok sok sajt a tetejére, úgy, hogy még forró a tészta és ráolvad, de a tepsiben/jénaiban utósütős változat is nagyon jó!

Én szoktam néha maggisat/knorrosat is csinálni, ha nincs éppen rendes konyha a közelemben, vagy kevesebb az időm, de nekem azoknak mindig van egy olyan "zacskós" mellékíze, ami miatt azért nem tökéletes a dolog.

Jah és még valami: ha van mondjuk a kertedben eszméletlenül érett, már szinte kirepedt paradicsom, a csumáját és a héját kiszedve azt is belefőzheted, nagyon finom! De csak a tutituti érettből jó!

2009. aug. 12. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A milánói az az amiben van szalámi is? Mert nálunk a milánói a sima paradicsom szószos...
2009. dec. 26. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk így:Megveszik a lehető legzsírosabb makarónit.Mellé a legzsírosabb darált disznó húst.Hozzáadnak általuk hígított paradicsom sűrítményt.Rá megy a 100% zsíros sajt.Ja,meg 2 merőkanál olaj hozzá és kész!

Jó étvágyat!

2011. jan. 13. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

"Megveszik a lehető legzsírosabb makarónit"


XDXD Besírok. Atyavilág...

2017. máj. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!