Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mint kezdő konyhatündér mi a...

Mint kezdő konyhatündér mi a legnehezebb kihívás a konyhában?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi az a probléma amivel szembesül mint kezdő konyhatündér. Mi az amitől elakadtál egy-egy főzés, sütés során?
2009. aug. 7. 07:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt egy életre megtanultam, hogy idegen receptet soha ne próbáljak ki. Vagyis olyat, ami nem biztos forrásból származik.Pl csak úgy leszedni a netről. Tuti nem sikerül. Ha mégis ilyet akarok, akkor előtte megmutatom anyumnak, hogy szerinte van e valami gyíkja, ő első ránézésre megmondja, hogy sikerül e majd. főleg a sütikre igaz ez. Egyébként rengeteg minden akadállyal szembesülhetsz, a konyha veszélyes üzem. Lehetetlen ezt mindet felsorolni, majd legközelebb ügyesebb leszel. Azért a gázra, tűzre, forró cuccra vigyázz. Ha valamit kiöntesz a földre azonnal töröld fel, nehogy hanyatt vágd magad.
2009. aug. 7. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

13 évesen meg akartam lepni anyáékat, töltött csirkét csináltam nekik, gyönyörű szép pirosra sült (kívülről), nem fedtem le, csak betettem a sütőbe, így belül nyers maradt >> egy életre megtanultam, hogy a húsokat mindig először fólia alatt megpárolom, utána fólia nélkül pirosra sütöm :):):)


A rántott levesek, mindig kifutnak, ha magas lángon főzöd és ráteszed a fedőt, de sokszor még fedő nélkül is. (több,mint 10 éve főzök rendszeresen, de a rántott leveseket a mai napig sikerül kifuttatnom :(

2009. aug. 7. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az,hogy jobb ha anyu is ott van és segít ha kell:D

A nyáron ezeket csináltam:

-keksztekercs,azt hittem nem jó még úgy tettem bele tejet utána meg olyan lágy lett h beleöntöttünk még fél zacskó kókuszreszeléket:D

-pöttyöskét csináltam,de sok lett a rum,így "enyhén" rumos lett:D

-szilvás gombóchoz csináltam a pirított zsemlemorzsát a legkisebb lángon és takarékon,egy pillanatra elfordultam h a dobozra rátegyem a tetejét.Annyi idő alatt pont leégett:S

2009. aug. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

mondjuk én még csak 14/L vagyok.

2009. aug. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem a rántás volt a mummus
2009. aug. 7. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a rántással van a legtöbb bajom. Akár levesbe, akár főzelékbe teszem, sose tudom eltalálni a kellő mennyiséget elsőre.
2009. aug. 7. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
Nekem az volt a tanulság, hogy minden receptbe bele kell nyúlni, mert valamit mindből kihagynak a legjobb szakácskönyvekben is (az egyikben egy zsúrkenyér receptből kihagyták a sót).
2009. aug. 7. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
41%
Én soha nem rántásoztam, habartam. Egészségtelen, macerás -hajrá étkezési keményítő: egyszerű, íztelen. Nekem a mosogatás a mumus, túl kell esni rajta minél hamarabb. Ja, és néha benne van, hogy nem úgy sikerül, ahogy te elképzelted, de nem baj!
2009. aug. 7. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

Nekem a süteményekkel van a gondom.

Soha nem sikerül semmi.

2009. aug. 7. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Én a mai napig nem tudok tökéletesen tejföllel habarni. :(

Bárhogy csinálom,mindig kis pöttyökben marad a leves vagy főzelék vagy bármi tetején...

2009. aug. 10. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!