Én azt egy életre megtanultam, hogy idegen receptet soha ne próbáljak ki. Vagyis olyat, ami nem biztos forrásból származik.Pl csak úgy leszedni a netről. Tuti nem sikerül. Ha mégis ilyet akarok, akkor előtte megmutatom anyumnak, hogy szerinte van e valami gyíkja, ő első ránézésre megmondja, hogy sikerül e majd. főleg a sütikre igaz ez. Egyébként rengeteg minden akadállyal szembesülhetsz, a konyha veszélyes üzem. Lehetetlen ezt mindet felsorolni, majd legközelebb ügyesebb leszel. Azért a gázra, tűzre, forró cuccra vigyázz. Ha valamit kiöntesz a földre azonnal töröld fel, nehogy hanyatt vágd magad.
2009. aug. 7. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
13 évesen meg akartam lepni anyáékat, töltött csirkét csináltam nekik, gyönyörű szép pirosra sült (kívülről), nem fedtem le, csak betettem a sütőbe, így belül nyers maradt >> egy életre megtanultam, hogy a húsokat mindig először fólia alatt megpárolom, utána fólia nélkül pirosra sütöm :):):)
A rántott levesek, mindig kifutnak, ha magas lángon főzöd és ráteszed a fedőt, de sokszor még fedő nélkül is. (több,mint 10 éve főzök rendszeresen, de a rántott leveseket a mai napig sikerül kifuttatnom :(
2009. aug. 7. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Számomra az,hogy jobb ha anyu is ott van és segít ha kell:D
A nyáron ezeket csináltam:
-keksztekercs,azt hittem nem jó még úgy tettem bele tejet utána meg olyan lágy lett h beleöntöttünk még fél zacskó kókuszreszeléket:D
-pöttyöskét csináltam,de sok lett a rum,így "enyhén" rumos lett:D
-szilvás gombóchoz csináltam a pirított zsemlemorzsát a legkisebb lángon és takarékon,egy pillanatra elfordultam h a dobozra rátegyem a tetejét.Annyi idő alatt pont leégett:S
2009. aug. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
utolsó vagyok.
mondjuk én még csak 14/L vagyok.
2009. aug. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
nekem a rántás volt a mummus
2009. aug. 7. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Nekem is a rántással van a legtöbb bajom. Akár levesbe, akár főzelékbe teszem, sose tudom eltalálni a kellő mennyiséget elsőre.
2009. aug. 7. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Nekem az volt a tanulság, hogy minden receptbe bele kell nyúlni, mert valamit mindből kihagynak a legjobb szakácskönyvekben is (az egyikben egy zsúrkenyér receptből kihagyták a sót).
2009. aug. 7. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Én soha nem rántásoztam, habartam. Egészségtelen, macerás -hajrá étkezési keményítő: egyszerű, íztelen. Nekem a mosogatás a mumus, túl kell esni rajta minél hamarabb. Ja, és néha benne van, hogy nem úgy sikerül, ahogy te elképzelted, de nem baj!
2009. aug. 7. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Nekem a süteményekkel van a gondom.
Soha nem sikerül semmi.
2009. aug. 7. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Én a mai napig nem tudok tökéletesen tejföllel habarni. :(
Bárhogy csinálom,mindig kis pöttyökben marad a leves vagy főzelék vagy bármi tetején...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!