Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Étolajok felhasználásáról...

Étolajok felhasználásáról valami részletes leírást tudna linkelni valaki?

Figyelt kérdés

Tudok már néhány dolgot, pl. hogy a napraforgóolaj tartalmazza a legtöbb többszörösen telítetlen zsírsavat, ezért nagyon egészséges, viszont 160°C fölött rákkeltő, ezért sütéshez alkalmatlan. Az olívaolaj bírja 230°C-ig, de abban nem senki nem süt... Szóval szeretném tudni pontosan, hogy milyen olajat, mire kell használni és MIÉRT?

A "szerintem napraforgóolaj egészségtelen" meg "használj olívaolajat" típusú hozzászólásokat negatívval jutalmazom, nekem átfogó leírásra van szükségem!



2012. okt. 2. 19:08
 1/1 Szerdzso válasza:
Szerintem a legjobb a napraforgó olaj, olíva olajat még nem használtam. Felhasználásnál érdemes kisütni benne néhány rántott húst, hogy más haszna is legyen, aztán átszűrés után mehet üzemanyagnak a kocsiba. De ez csak diesel üzemű autóknál válik be. Sütés nélkül is bele lehet önteni, de legalább hozzuk ki belőle a legtöbbet, amit lehet. Valamint jó lehet üregvédőnek is használni autónál. A németek legalább is erre esküdnek. Befújni és akkor az beszívódik és véd a rozsdásodás ellen.
2012. okt. 4. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!