Hogyan kell jégkását csinálni?
JÉGKÁSÁT vagyis Granitát úgy kell készíteni, hogy :
- kb. 3 dl vízből és ízlés szerint cukorból szirupot kell főzni
- 1 db citrom levét öntsd hozzá (leszűrve!)
- kb. 0.5 kg gyümölcshúst (kajszibarack, málna, szilva, eper, dinnye, stb.) turmixolj pépesre
- öntsd össze a gyümölcshúst a sziruppal
- tedd egy műanyag edényben a fagyasztóba és kb. 30 percenként alaposan keverd fel, hogy ne fagyjon meg 1 tömbbé
Akinek van fagylaltgépe, az most remekül használhatja :
- az összekevert gyümölcspépet és szirupot a fagylaltgépben kell kikeverni kásásra (előzőleg persze a fagylaltgép tartályát be kell fagyasztani 1 éjszakára)
Gyümölcsvelő helyett lehet használni gyümölcsszörpöket is!
A cukorszirupba kerülő cukor mennyisége attól függ, hogy a jégkásába kerülő gyümölcs mennyire édes!
TIPP:
Ha a fagyasztóban nagyon összefagyna a jégkása, akkor darabokra vágva, turmixgéppel is kásássá törhető!
XD pont házi készítésű kásácskámat iszogatom xD
Én egy flakontba töltöttem majdnem tele (kb a 3/4-e szabadon) és úgy tettem a fagóba. Félóránként alaposan összeráztam aztán olyan három órán belül már iszom is xD nem olyan jó mint a bolti :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!