Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkemájból készíthető ételek?

Csirkemájból készíthető ételek?

Figyelt kérdés
Vacsira szeretnék valamit, de nem sok minden van itthon,tudnátok ötleteket adni?
2012. szept. 18. 09:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Májpörkölt? Hihetetlenül finom.
2012. szept. 18. 10:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Resztelt máj = mint a pörköltet főzöd, ehhez főtt krumpli köret, de lehet főtt rizs is

Rántott máj = bepanírozva, mehet mellé sült krumpli, vagy tört krumpli is

Ha csak lisztbe forgatod, hirtelen bő zsírban kisütöd. Utána ha tudsz készítsd egy kis lecsó-alapot: hagyma, z-paprika dinsztelve, kockára vágott paradicsom bele, amikor a paradicsom már levet engedett, rakd bele a megsütött májat, és rotyogtasd össze. Főtt rizs, főtt tészta köret mehet hozzá.

Májrizottó:

A májat elkaparod vagy ledarálod. Apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, a májat beleforgatod, fűszerezet, majd főtt rizzsel összekavarod.

Ezt köretként szoktuk adni valami sültek, rántottak mellé. Ha van pl. tök, vagy csillagtök, amit ki tudsz rántani, ahhoz már tökéletes.

2012. szept. 18. 10:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Szoktak a rántani való hússzeletbe is egy-egy szem csirkemájat tenni (előtte a husit mustárral kend be, a végét hajtsd rá és úgy panírozd)

A rántani való csirkeszárnyat, úgy hajtod össze, hogy egy db. májat is összefogatsz vele

2012. szept. 18. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy szeretem a legjobban, ha a májat fokhagymás tejbe áztatom egy időre. Majd lecsöpögtetem és jó sok majorannával ízesítem. Kacsa/libazsírt teszek a tepsibe és rádobom a majorannás májat. Lefedve a sütőben 15-20 percig sütöm. Utána kiveszem és átforgatom a májakat. Vékony bacon-nel betakarom (úgy hogy fedésbe legyenek a szeletek egymással) és visszarakom a sütőbe. Addig sütöm, míg a bacon ropogósara nem sül. Kiveszem (kicsit utána sózom) és krumplipűrével + céklával tálalom :)
2012. szept. 18. 10:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget!Jó ötleteket kaptam.Hát mindjárt kigondolom melyik legyen.:)
2012. szept. 18. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Csirkemájpástétom finom kiadós vacsora, még marad is belőle , pár napig hűtőben simán eláll.

fél kiló csirkemájhoz, egy közepes hagymát finomra vágva zsiradékon megdinsztelsz. hozzáadod a csikemájat, és pohukásig fedő alatt párolod. ha villát beleszúrva már nem véres, akkor jó.

közben főzz meg 2-3 tojást keményre.

a májat a szafttal együtt ledarálod, utána a keménytojásokat is.

most jön a fűszerezés. só, bors, majoranna, egy kis pirospaprika, hogy színe is legyen, egy kis mustár, és annyi tejföl (1-2 kanál), hogy szép kenhető legyen.

kóstolgatni kell, hogy ízletes fűszeres legyen.

frss, vagy pirítós kenyérrel, paprikával, paradicsommal

nagyon finom vacsora.

extra tipp: sütsz pár palacsintát, és töltesz bele a pástétomból. bepanírozod, majd kirántod. frissen sülve, valami finom salátával, de tartárral is nagyon finom laktató vacsora.

2012. szept. 18. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Lecsós máj! :) Felteszem a lecsóalapot főni majd abba teszem bele a májat és fedő alatt főzöm össze. Köretnek rizst szoktam hozzá főzni
2012. szept. 18. 12:38
 8/8 A kérdező kommentje:
nyami :PPP
2012. szept. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!