Tizenhét deka csirkemájból mit készíthenék két főre?
Egy kicsit darabold össze: egy fél májat vágj 2-3 darabba. (Ekkor már egy kicsit többnek tűnik)
Készíthetsz belőle feltétnek resztelt májat (hagymás zsíron átforgatva, törtpaprika, bors, felengedve, megfőzni)
Vagy: lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) megsütöd, amikor kiszedted belőle, rányomsz és összekavarod egy adag fokhagymával és kis időre beborítod. Feltétnek ez is jó, a sóskához és a főtt krumplihoz szerintem ez is megy.
A 17 dkg máj, akármit is csinálsz vele (belőle), mindig is csak 17 dkg marad! :)))
Sóska nélkül más kaja:
Süss szalmakrumplit, tedd a lapostányér egyik felére.
A májat forgasd lisztbe, azt is süsd meg, rakd a tányér másik felére.
A lisztben forgass át egy adag szálára vágott vöröshagymát, és süsd meg ropogósra, ezzel beborítod a krumplit és a májat, megszórod borssal és törtpaprikával. Egytál ételnek szoktam csinálni. Én szeretem így is.
Én a helyedben készítenék egy ízlésetek szerinti gazdag zöldséglevest májgombócokkal - ahhoz igazán elég!
2,5 dl tejbe beáztatsz 2 zsemlét,a csirkemájat elkaparod, megpirítasz egy vöröshagymát egy kis olajon. A kinyomkodott zsemlét, a májat, egy tojást egy kis zöldfűszerrel (pl. petrezselyem) és 2 ek. zsemlemorzsával összedolgozod. Ha nagyon lágy lett, jöhet még egy kis zsemlemorzsa. Lobogó vízbe szaggatva kb. 10 perc alatt kifő, aztán a gazdag zöldséglevesbe téve tálalhatnád. Az ún. "ínyenc zöldségkeverékben" (mirelit) sokféle zöldség van, nagyon gyors, de finom leves készíthető belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!