Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A görögdinnyét kanállal kell...

A görögdinnyét kanállal kell enni vagy szeletet vágni, és harapni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 13:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szokás kérdése...

Mi szeletelve, a magokat késsel kipiszkálva szoktuk elfogyasztani. Egy helyi ismerősöm kanalazgatja. Valaki fentebb említette, hogy figyelemmel kell lenni másokra is, ha társaságban vagyunk. Én nem tudok erre speciális előírást, a ruházat megkímélése talán az egyetlen szempont.

Azt hiszem, a dinnye fogyasztása "szabadon választott" műfaj lehet.

2012. aug. 31. 10:21
 12/18 Embergyülölő válasza:

Én kiskanállal eszem,a magvakat nem roppantom szét de elnyelem,de'szen olajos. Nagyon kényelmes módszer és nem

maszatolsz.Próbáld ki!

2012. szept. 2. 22:07
 13/18 anonim válasza:
Megfogod a karéjt és harapod, a magokat kiköpöd. A magyar így eszi! ;)
2012. szept. 2. 23:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Én késsel a feleségem késsel vagy kanállal a lányom pedig kanállal.
2012. szept. 3. 07:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja és megy a hasam tőlle.
2012. szept. 3. 07:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Embergyűlölőnek: lehet, hogy a dinnye mag olajos, de ennek csak az emésztőrendszeren áthaladásakor lehet előnye. Amúgy egészben, emésztetlenül távozik el...

Úgy tudom, az egészben lenyelt (emészthetetlen) magok vakbél gyulladást okozhatnak.

2012. szept. 3. 08:59
 17/18 anonim válasza:

Ha egyedül vagy, akkor vágd kettőbe a dinnyét és két kézzel kapj ki belőle egy maroknyi falatot, azt pedig egyszerre kapd be és 5 rágás után nyeld le. Persze ezt nagyon gyorsan kell csináld, hogy ki tudd élvezni a dinnye igazi ízét.

Ha társaságban vagy, akkor olyan, mintha nem is lenne dinnye, mert kicsi falatokra kell osztani az adagot és lassan jól megrágva kell megenni, sőt vannak olyan emberek is akik még az észrevehetetlen magját is kipiszkálják belőle, evvel jelezve, hogy ők mekkora nagy úri emberek.

Szóval a tanulság: Ha egyedül vagy élvezd ki a dinnyét az utolsó kis cseppjéig, de ha társaságban vagy, akkor nem érdemes rá se nézni a dinnyére.

2012. szept. 3. 10:21
 18/18 anonim válasza:
Először tojásszeletelővel felcikkezem utána szívószállal az orromon keresztül felszívom.
2012. szept. 3. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!