Régen a piacról hazavitt éretlen görögdinnyét Édesanyám eltette savanyúságnak. Megadná valaki az eltevés módját, receptjét? .
Figyelt kérdés
Nagy cikkekre vágta és 5 literes üvegbe tette. Még felbontás után is ropogós maradt.2012. aug. 16. 13:41
1/1 anonim válasza:
Hozzávalók:
•félig érett görögdinnye
•1.1 l víz
•3 dl ecet 10%
•15-20 dkg cukor
•1 ek. só
A dinnyét alaposan megmossuk és szeletekre, vagy még kisebbekre daraboljuk és jó szorosan üvegekbe helyezzük. A savanyúságlevet hidegen elkészítjük, majd a dinnyékre merjük és légmentesen lezárjuk. Készíthetjük kisebb zöld dinnyékkel is, és elég, ha csak félbevágjuk őket.
90°C-on 30 percig dunsztoljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!