Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Régen a piacról hazavitt...

Régen a piacról hazavitt éretlen görögdinnyét Édesanyám eltette savanyúságnak. Megadná valaki az eltevés módját, receptjét? .

Figyelt kérdés
Nagy cikkekre vágta és 5 literes üvegbe tette. Még felbontás után is ropogós maradt.
2012. aug. 16. 13:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


•félig érett görögdinnye

•1.1 l víz

•3 dl ecet 10%

•15-20 dkg cukor

•1 ek. só

A dinnyét alaposan megmossuk és szeletekre, vagy még kisebbekre daraboljuk és jó szorosan üvegekbe helyezzük. A savanyúságlevet hidegen elkészítjük, majd a dinnyékre merjük és légmentesen lezárjuk. Készíthetjük kisebb zöld dinnyékkel is, és elég, ha csak félbevágjuk őket.

90°C-on 30 percig dunsztoljuk

2012. aug. 16. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!