Görög, -és sárgadinnyét hogyanlehet télire eltárolni, vagy tartósítani? (hallottam olyat is, hogy a görögdinnyét érett állapotban bemeszelik. Igaz? )
Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 14:14
1/4 anonim válasza:
igen igaz,de inkább mészbe tették az légmentesen eltömítette,a héja pólusait és utána a nádtető alá ahol meg sem fagyott.a görögdinnyénél hallottam én is ezt.
2/4 anonim válasza:
Vagy dinnye befőttet lehet csinálni
Hozzávalók : 1 liter víz/2 evőkanál ecet/75 deka cukor.
Elkészítése : A félig érett sárgahúsú dinnyét meghámozzuk a belső részét eltávolítjuk és felkockázzuk. Készítünk ( 2 evőkanál/ 1 liter víz ) ecetes oldatot és ebben áztassuk egy éjszakán át , hogy az oldat lepje el a dinnyét. Másnap öblítsük le a dinnyét tiszta vízzel és rakjuk üvegbe. Oldjunk fel 1 liter vízben 75 deka cukrot, forraljuk fel és öntsük a dinnyére. Zárjuk le az üveget és 90 fokon 30 percig sterilezzük
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,de azért ez a mész dolog mégis érdekelne nádtető nélkül. Szerintem egy próbát megér.
2010. aug. 17. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!