Mitől lesz a kenyér héja ropogós?
Hol látod te hogy a forró jénait kell vízzel permetezni????(szövegértés 1-es!)
Mielőtt a sütni tudó(!) személy beteszi a jénaival a kenyeret a sütőbe, bepermetezi a tetejét pontosabban a teteje belsejét vízzel, sőt a kenyeret is befújhassa.Ezután szépen ráborítja a tetőt az edényre és be a sütőbe.A bepermetezett vízből lesz a kenyérnek elegendő gőz, ettől lesz a kenyér belseje puha, a héja ropogós.Van aki hideg sütőben kezdi el a kenyérsütést, de akkor a kelesztési időből ezt le kell számolni.Én az előmelegített sütőbe rakom , mert a mai jénaik ezt simán kibírják.Megjegyzem még hogy nagy, 8 literes kacsasütő jénaira van szükség, ugyebár hogy a növekvő kenyér szépen elférjen benne, és sütőpapírral ki kell bélelni hogy ne ragadjon a kenyér bele.Létezik kacsasütő edény fémlemezből is, abban ugyan úgy sütünk kenyeret, én ezt még nem próbáltam, de állítólag jó, csak ebbe sütés közben nem látsz bele.ja igen és a római tálat is lehet használni, annak kicsit más fortélyai vannak.
De akinek se ilyen se olyan nincs, az sütőbe tett forróvizes edénnyel produkáljon gőzt a kenyérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!