Kicsit bővebben:) mennyire van megfőzve, leves, vagy micsoda, amit le akarsz fagyasztani.
ha rántottkarfiolnak pár percre előfőzted, akkor minden további nélkül kihűlve fagyaszthatod. sőt bepanírozva is.
Én úgy szoktam, hogy mikor félig megfőtt, (elég csak félig) akkor leszűröm, és hagyom kihűlni hideg vizes öblítés nélkül!
Így a maradék víz elpárolog róla, teljesen száraz lesz, mire kihűl, és úgy fagyasztásnál nem fagy össze, hanem szép darabos marad!
De tálcákon is lefagyaszthatod, és ha kicsit megfagyott, akkor felszeded, és utána zacskózod be, úgy sem fagy össze.
2-es válaszoló, fAgyasztható-e, az volt a kérdés:)
3-as úgy írta, ahogy én is gondoltam.
Levesnek készre főtten tettem már el, de újramelegítéskor atomjaira esett szét a főtt karfiol, vagyis nem maradt egyben szép rózsásan.
köszi a válaszokat!
simán csak megfőztem - babának, de sok lett.
babának lefagyaszthatod pürésítve is, kis adagokban.
De csinálhatsz egy finom karfiolkrámlevest is belőle.
Fűszerezve, egy kis sült baconnal a tetején, vagy pir. zsemlekockákkal nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!