Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen lenne a habarás, ha...

Milyen lenne a habarás, ha vízzel keverném el a lisztet tejföl helyett?

Figyelt kérdés
Tejallergiás vagyok, azért gondolkozom ezen. Tudom, vannak növényi tejporok, tejek, csak kíváncsi vagyok ti mit gondoltok, ki merjem próbálni?

2012. aug. 11. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy sima egyszerű kötés. Sűrűbb lesz tőle az étel. Ennyi. Teljesen korrektül használható, semmi gond nincs vele.
2012. aug. 11. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

...keményítő+víz keverékével majdnem ugyanezt éred el.

A különbség, hogy keményítővel nem lesz az étel színe fehérebb, pasztelesebb, hanem kiforralás után ugyanolyan színe marad.

2012. aug. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm. Az jó, hogy ez nem is olyan elvetemült ötlet. A szín pedig nem gond, nem baj, ha világosabb lesz az étel. Hamár az íze nem olyan mint a megszokott, a tejtermék hiányától, legalább a színe megközelíti az "eredetit".:)
2012. aug. 11. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom (és már én is :)) a gyümölcslevest mindig így keveri be a végén, így nem romlik meg, a tejtől ugye gyorsabban tönkre menne... Mi imádjuk így a levest, szerintem nyugodtan használd!
2012. aug. 11. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sok ételnél eleve ezt használom, és nemcsak főzelékeknél, hanem sok esetben leveseknél is, a vékonyabb rántás helyett ezt csinálom. Jó lesz!
2012. aug. 11. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2012. aug. 11. 17:55
 7/11 anonim ***** válasza:
A párom nem eszi meg a tejterméket, így tejfölös, vagy tejes habarás szóba sem jöhet. mindig lisztet vízzel keverek simára és azzal sűrítek, amit tejfölössel kellene.
2012. aug. 11. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is.

Még egy kérdés: Nagyon észre vehető az étel ízén a változtatás, vagy annyira nem vészes?

2012. aug. 11. 19:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Aki így szokta meg , annak nem furcsa, sőt észre sem veszi, hogy nem tejfölös, vagy tejes.

a ha a savanykásságra gondolsz,lehet praktikázni, amihez passzol,pl egy pár csepp citromlé, mustár, esetleg valami finom ecet, de tényleg módjával.

Ki kell majd tapasztalnod, hogy Neked mi jön be.

2012. aug. 11. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot:)
2012. aug. 11. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!