Milyen lenne a habarás, ha vízzel keverném el a lisztet tejföl helyett?
Figyelt kérdés
Tejallergiás vagyok, azért gondolkozom ezen. Tudom, vannak növényi tejporok, tejek, csak kíváncsi vagyok ti mit gondoltok, ki merjem próbálni?2012. aug. 11. 14:06
1/11 anonim 



válasza:





Ez egy sima egyszerű kötés. Sűrűbb lesz tőle az étel. Ennyi. Teljesen korrektül használható, semmi gond nincs vele.
2/11 anonim 



válasza:





...keményítő+víz keverékével majdnem ugyanezt éred el.
A különbség, hogy keményítővel nem lesz az étel színe fehérebb, pasztelesebb, hanem kiforralás után ugyanolyan színe marad.
3/11 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm. Az jó, hogy ez nem is olyan elvetemült ötlet. A szín pedig nem gond, nem baj, ha világosabb lesz az étel. Hamár az íze nem olyan mint a megszokott, a tejtermék hiányától, legalább a színe megközelíti az "eredetit".:)
2012. aug. 11. 15:43
4/11 anonim 



válasza:





Anyósom (és már én is :)) a gyümölcslevest mindig így keveri be a végén, így nem romlik meg, a tejtől ugye gyorsabban tönkre menne... Mi imádjuk így a levest, szerintem nyugodtan használd!
5/11 anonim 



válasza:





Nagyon sok ételnél eleve ezt használom, és nemcsak főzelékeknél, hanem sok esetben leveseknél is, a vékonyabb rántás helyett ezt csinálom. Jó lesz!
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2012. aug. 11. 17:55
7/11 anonim 



válasza:





A párom nem eszi meg a tejterméket, így tejfölös, vagy tejes habarás szóba sem jöhet. mindig lisztet vízzel keverek simára és azzal sűrítek, amit tejfölössel kellene.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
Még egy kérdés: Nagyon észre vehető az étel ízén a változtatás, vagy annyira nem vészes?
2012. aug. 11. 19:07
9/11 anonim 



válasza:





Aki így szokta meg , annak nem furcsa, sőt észre sem veszi, hogy nem tejfölös, vagy tejes.
a ha a savanykásságra gondolsz,lehet praktikázni, amihez passzol,pl egy pár csepp citromlé, mustár, esetleg valami finom ecet, de tényleg módjával.
Ki kell majd tapasztalnod, hogy Neked mi jön be.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot:)
2012. aug. 11. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!