Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Odaégettem valamit az edénybe,...

Odaégettem valamit az edénybe, kisúroltam, és azóta bármit csinálok leég, még a tej is, ha tejet forralok. Mit tudok tenni, hogy újra "jó" legyen az edényem?

Figyelt kérdés

2012. aug. 8. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen edény volt? Fém, zománcos, teflonos?
2012. aug. 8. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Önts benne 20 %-os ecetet,egy nagyon kevés vízzel és forrald fel benne. Ha kihűlt,akkor még mosd jól ki az ecettel,majd mosogasd el rendesen.

Máskor,ha le ég valami,ne kezd el súrolni. Az edényben forralj ecetes vizet,ha kihűlt,akkor a leégett rész könnyen lejön.

2012. aug. 8. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

A tejet mindig külön, dierekt neki szánt edényben forrald , mert az a legérzékenyebb. vagyis ebben a lábasban lehetőleg többet ne, hanem legyen egy külön tejeslábasod.

az ecetes forralás jól jöhet, vagy szódabikarbónás vízben áztatni egy éjjelen át, majd azzal is kiforralni, alaposan öblíteni.

2012. aug. 8. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem totál jó két megoldást kaptál.

A tejforraláshoz még annyit, hogy én anyutól úgy tanultam, hogy a lábos aljába mindig kell engedni egy kis vizet, amit persze utána kiöntesz. Csak amolyan edény nedvesítés. Ezt követően öntöd bele a tejet és irány a tűzhely.

2012. aug. 8. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig öntök vizet a lábasba tejforralás előtt, és abban a lábasban csak tejet forralok, mégis mindig lekozmál. Villanytűzhely...

De a tej amúgy is könnyen odakap.


Én úgy tudom, hogy abban az edényben, amibe egyszer beleégett valami, már nem igazán lehet főzni, mert mindig odaég az étel. Azt nem tudom, miért. De lehet, hogy kipróbálom az ecetes vizet - még sose hallottam.

2012. aug. 8. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, én is mindig kiöblítem a tejeslábast is a tej beleöntése előtt. a tejcukor, ami karamellizálódik és attól kap könnyen oda az alja.

Nekem inox tejeslábasom van, de még annál is figyelni kell, nehogy túlkapja. előnye, hogy ha mégis egy kicsit elszíneződne, vagyis egy kicsit megkapná az alját, akkor is áztatás nélkül szivaccsal azonnal elmosogatható.

a régi zománcos vékony tejeslábasnál előbb felvakartam az odakapott részt, aztán beszórtam szódabikarbónával, egy kis vízzel elkevertem, hogy ellepje a felülelet és másnap forraltam fel.utána már könnyű volt a maradékot eltávolítani.

2012. aug. 8. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
köszi a tippeket most is :)
2020. jan. 26. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!