Hogy kell normális grízes tésztát csinálni?
Figyelt kérdés
Olyat akarok végre, amin szépen eloszlik a gríz.Nekem sosem sikerül, a gríz vagy kemény marad, vagy ragacsos kis gombócok lesznek belőle és nagyon kellemetlen így az egész!
Nem tudom, mit rontok el.
2012. aug. 2. 14:12
1/6 anonim válasza:
a grízt megpirítod olajon, aztÁn felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, letakarod egy fedővel, úgy hagyod 15 percre és kész is:d
2/6 anonim válasza:
Én mindent meg tudok főzni, de darás tésztát mindíg elrontottam.Olyan lett a dara,mint a túrógombóc.Múlt héten sikerült először. Úgy csináltam, hogy egy edénybe tettem egy ici-pici olajat, meg kb 3 nagy evőkanál darát.Mikor szép színe lett óvatosan felöntöttem kb. 2 deci vízzel. (utólag jöttem rá, hogy túl sok vizet öntöttem rá, ezért nem sikerült), lefedtem, párszor megkevertem, és tényleg jó lett.Ennyi elég volt egy nagy családi csomagos metélthez.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi.Hát, én is nagyjából így csinálom, akkor enyém miért nem sikerül?
Én úgy szoktam, hogy löttyintek egy lábosba olajat, azon kicsit átmelegítem a grízt, aztán felöntöm vízzel, keverem, amíg a víz elfő róla, aztán lefedem.Kb 10 perc múlva villával összekeverem, összetöröm a tömbbé összeállt grízt és arra szedem ki a kifőtt tésztát és összekeverem.
Az lehet, hogy a grizem nem pirul meg eléggé, mert elég halovány a tésztán, meg olyan szétázottnak tűnik az egész, mintha nagyon átnedvesedne, nem olyan szép pergős, mint a menzai.
2012. aug. 2. 14:30
4/6 anonim válasza:
nekem is mindig ilyen, és anyukám azt mondta JÓ ALAPOSAN meg kell piritani a grizet, nem csak egy picit
6/6 anonim válasza:
A grízt elég sok olajon meg kell szép barnára pirítani,mert a tészta és a gríz is vesz fel olajat, majd mindig kevés vizet ráöntve megfőzni, a vizet teljesen le kell főzni róla, jól megsózni, hogy finom íze legyen amikor megkóstolod. A kifőtt tésztát villával kevergesd el a grízzel, akkor jobban elkeveredik, mint fakanállal, mikörben hűl, néha a villával még kevergesd át, újramelegítéskor szépen eloszlik így rajta a gríz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!