Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell normális grízes...

Hogy kell normális grízes tésztát csinálni?

Figyelt kérdés

Olyat akarok végre, amin szépen eloszlik a gríz.Nekem sosem sikerül, a gríz vagy kemény marad, vagy ragacsos kis gombócok lesznek belőle és nagyon kellemetlen így az egész!

Nem tudom, mit rontok el.


2012. aug. 2. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
a grízt megpirítod olajon, aztÁn felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, letakarod egy fedővel, úgy hagyod 15 percre és kész is:d
2012. aug. 2. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindent meg tudok főzni, de darás tésztát mindíg elrontottam.Olyan lett a dara,mint a túrógombóc.Múlt héten sikerült először. Úgy csináltam, hogy egy edénybe tettem egy ici-pici olajat, meg kb 3 nagy evőkanál darát.Mikor szép színe lett óvatosan felöntöttem kb. 2 deci vízzel. (utólag jöttem rá, hogy túl sok vizet öntöttem rá, ezért nem sikerült), lefedtem, párszor megkevertem, és tényleg jó lett.Ennyi elég volt egy nagy családi csomagos metélthez.
2012. aug. 2. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi.Hát, én is nagyjából így csinálom, akkor enyém miért nem sikerül?

Én úgy szoktam, hogy löttyintek egy lábosba olajat, azon kicsit átmelegítem a grízt, aztán felöntöm vízzel, keverem, amíg a víz elfő róla, aztán lefedem.Kb 10 perc múlva villával összekeverem, összetöröm a tömbbé összeállt grízt és arra szedem ki a kifőtt tésztát és összekeverem.

Az lehet, hogy a grizem nem pirul meg eléggé, mert elég halovány a tésztán, meg olyan szétázottnak tűnik az egész, mintha nagyon átnedvesedne, nem olyan szép pergős, mint a menzai.

2012. aug. 2. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:
nekem is mindig ilyen, és anyukám azt mondta JÓ ALAPOSAN meg kell piritani a grizet, nem csak egy picit
2012. aug. 2. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Forró vízzel kell felönteni.
2012. aug. 2. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A grízt elég sok olajon meg kell szép barnára pirítani,mert a tészta és a gríz is vesz fel olajat, majd mindig kevés vizet ráöntve megfőzni, a vizet teljesen le kell főzni róla, jól megsózni, hogy finom íze legyen amikor megkóstolod. A kifőtt tésztát villával kevergesd el a grízzel, akkor jobban elkeveredik, mint fakanállal, mikörben hűl, néha a villával még kevergesd át, újramelegítéskor szépen eloszlik így rajta a gríz.
2012. aug. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!