Marlenkát szeretnék csinálni diósat de nem találtam semmi normális receptet. Valakinek nincs vmi jól bevált receptje?
Ez a recept hibátlan, én már sokszor csináltam. Teljesen megegyezik azzal, ahogy én készítem, de linkelni egyszeűbb, mint begépelni:D Bátran próbáld ki ezt, de készülj fel, fél napos macera. Viszont megéri, mert nagyon finom. Ha többen vagytok, csinálj dupla, vagy tripla adagot. Sokáig eláll.
Még valami eszembe jutott! (én vagyok a recept küldője).
Ha nem kapsz konzerv sűrített tejet, jó a tubusos is. Egy befőttes üvegbe kell kinyomkodni, lezárni (mint lekvárfőzéskor) és így beleállítani vízbe, majd forralni 3 órán át. Az nagyon fontos, hogy mindenképpen cukrozott sűrített tej kell. Csak az tud karamellizálódni a hőkezeléstől. Én régebben így csináltam. Mostanában Moszkvából tudok hozatni dobozos tejet, de a nálunk kapható tubusos is megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!