Romlásnak indult a hordós savanyúságom. Hogyan lehetne megmenteni?
Figyelt kérdés
"Pimpós lett a teteje, és fehér szőrök jelentek meg a legfelső uborkákon. Most egyelőre kiszedegettem róla ezeket.2012. júl. 27. 13:00
1/5 anonim válasza:
Mifelénk úgy mondják, hogy megposhadt a lé, azzal nemigazán tudsz mit csinálni, ami benne van, minden előbb-utóbb megadja magát. Max, szedd ki belőle, ami még ehető, rakd át üvegbe, vagy valami lezárható dobozba és készíts nekik új levet. Akkor még talán megmentheted. Az is lehet, hogy célszerű lesz attól a létől mindet alaposan folyó víz alatt lemosni, és csak azután áttelepíteni.
3/5 A kérdező kommentje:
:((((((
30 liter, basszus!
:(((((((((((
2012. júl. 28. 13:43
4/5 doboszoli válasza:
Valami az alapanyag körül hibádzik, úgy gondolom.
Éveken át tettem el hordós savanyúságot, hideg vizes módszerrel, ebben volt külön fajtánként, de volt "mindent bele" kategória is. A haveri kört, meg a rokonságot is el tudtam látni savanyúval márciusig.
Pár éve elkezdett egy-egy vödör megbuggyanni, elment a kedvem az egésztől.
Két éve 10 ezerért vettem termelőtől uborkát, meg kisdinnyét, a hagyományos módszeremmel tettem el, majd dobtam ki az egészet. Ez volt az utolsó savanyításom.
Bántott a dolog, beszéltem egy-két jó hírű savanyítóval, de csak találgattak, vagy nem akarták megmondani a tutit.
Ma már a savanyú káposztával, és a kovászos uborkával kimerül az ez irányú tevékenységem.
5/5 anonim válasza:
Én is éppen tegnap este nézem, még meg kavartam szép volt, (mindennap kavartam többször, merő kanállal, amit ott tartottam, és konyhai törlővel betakarva) ma reggel nézem hát zavaros a leve. Vödör hideg vízbe átraktam az egészet, jól lemostam az uborkákat, majd forraltam vizet fel fűszereztem, egy késhegy szalicilt is majd bele raktam azon mód a forró vízbe, most úgy vannak. Egy hónapot bírtak ki nátrium-benzoáttal, Tavaly is ezt ugyanúgy végig csináltam, és így lett jó, az idén májusban fogyott el. Nem tudtam kitalálni mitől, de egy hónapra bezavarosodik a leve, az uborka jó marad, azonnal mentem belőle. -Meg mosom több léből amit bele teszek, a vizet felfőzöm, lehűtöm, ecetet 20 % készítem, talán nem elég savanyú? vagy túl édeskés? mert így szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!